Lekstuga på jobbet?

Man kan ju undra hur seriösa vi är här ibland. Kollega 1 sitter och förhandlar om att köpa bredband utav en av våra konkurenter (det verkar gå sådär), och kollega 2 har precis uträttat dagens bravad och beställt en pizza. Verkar vara lite omvända roller, det är ju vi som ska sälja, inte beställa för tusan. Och kollega 3, det får väl bli jag då. Vad gör jag då? Jag bloggar lite.

image59

00:24

Då är det väl läge att önska en god jul då. Jag har under döda timmar på jobbet suttit och läst många andra bloggar och förvånats över hur många det är som inte verkar känna någon julkänsla i år. Kan inte påstå att jag gör det heller, men det verkar även vara ett välspritt fenomen i år. Vad kan det bero på? Snöbristen? Nä den är vi väl vana vid i stora delar av landet. För egen del beror det nog enbart på att julen i år har blivit lite av en grej som måste klaras av för att sen snabbt gå vidare till andra saker. Det har varit hysteriskt mycket med jobb och skola före jul och kommer fortsätta vara det direkt efter jul också. Kinaresan ska styras upp och fixas (jag har för tillfälligt en stor kliande bulle på min vänstra arm som verkar vara ett resultat av den senaste vaccinationen). Samtidigt försöker jag bedriva något slags socialt liv för att om inte annat börja säga hej då till alla vänner. Så julen får i år bli tre koncentrerade dagar av firande, med en släng av födelsedag på den tredje dagen. Sen får det minsann ta och bli vardag igen så att jag hinner med allt. Förhoppningsvis blir det iaf tid för lite bokläsning och slappning (är det ok att logga in på facebook på julafton? jag är lite osäker) även om det ser halvmörkt ut på den fronten med tanken på mammas ambitiösa planer.

Just precis nu är det väl iaf läge att bara sjunka in, stänga ner datorn och sova. Eller så ska jag gå upp igen och lägga lite pussel med lillebror som sitter i rummet bredvid. Årets motiv är av det lättare slaget och föreställer något slags grekiskt vitt hur med blommor och berg och himmel och krukor och allt vad det är. Pussel är en väldigt meditativ sysselsättning har jag kommit fram till. Man liksom sitter där och pillar bland bitarna, har man tur så hittar man då och då någon som passar, annars gör det inte så mycket om man inte gör det heller. Eller så har man perioder av organisation där man försöker styra upp något slags system och lägga alla himmelsbitar för sig osv. Jag måste även komma ihåg att leka tomte och leverera två julklappar till två vänner. Tänkte väl på det en sisådär trettio gånger under dagens lopp men det är tydligen ingen garanti för att jag väl ska komma ihåg/iväg att göra det.

Stor större

Idag har jag åkt stor bil kors och tvärs genom massa mysiga villaområden i Sollentuna. Det var roligt.

                   

Zzzzzzz

Det kan mycket väl vara så att jag precis genomlevt de absolut längsta sex timmarna i hela mitt liv. Nu är det bara 11 minuter kvar dock.

Hjärtat i halsgropen

Jo igår morse när jag startade datorn för att hinna med deadlinen till våran uppsats så hände något hemskt. Det kom upp nåt litet meddelande där det framgick att mitt konto på datorn inte gick att komma åt utan att jag loggades in på ett tillfälligt konto och att inga inställningar jag gjorde på det skulle sparas osv. Eeeh tänkte jag men avvaktade snällt en stund och sen när jag väl då kom in på det här tillfälliga kontot så fanns det absolut ingenting där. Men ut på internet kom jag iaf så jag såg till att få iväg uppsatsen snabbt som ögat och sen startade jag om och hoppades i min dumdristighet att problemet kanske skulle försvinna då. Det gjorde det inte. Så jag pillade runt lite och låtsades att jag faktiskt kunde något om datorer, men när jag konstaterat att jag inte kom åt något alls kände jag att det var dags att be om riktigt hjälp. Lite förvånande att jag inte typ dog av panik egentligen, jag har visserligen back up på det mesta jag behöver men det var ändå bilder från kanske en månad tillbaka och framför allt mängder med material till uppsatsen som inte hunnit sparas på annat ställe. Så jag ringde någon slags support och bävade för att jag skulle behöva lämna ifrån mig datorn, men då var det en sådär fantastiskt trevlig kille som svarade och på ett litet kick hade vi lurat datorn och allt var återfunnet förutom inställningar jag gjort det senaste dygnet. Vilket i mitt fall innebar att jag bytt bakgrundsbild så det var ju inte hela världen. Alla dokument och filer jag jobbat i fanns kvar i samma skick som när jag lämnade dem senast. Tur det för jag hade natten innan gjort ett fint julkort i flash som det hade varit tråkigt att gå miste om. Så det var gårdagens drama, med tanke på att jag tillbringar typ halva dygnet framför datorn på vardagarna hade det ju varti trist om den pajat nu, särskilt när det är så nära tills vi åker.

Men slutet gott, allting gott.

Julfest

Jorå satt... Igår var det dags för 3 att ställa till med julfest. Nån var ju tvungen att hålla ställningarna på kontoret först så M2 och jag fick snällt sitta kvar tills 22 innan vi mötte upp de andra. Tydligen hade vi inte missat jättemycket och det gjorde väl kanske inte de som inte dök upp alls heller, det var lite halvlamt och lite väl mycket julfest/köttmarknadsstämning. Men mycket intressant fick man reda på som flög ur munnarna på dem med hög alkoholhalt i kroppen. Och som vanligt var det ju kul att träffa vårt egna gäng härifrån. Jaja.

image56

Eye candy

Bella visade upp sitt nyinförskaffade modem idag. Väldigt fint var det.


image55

foto: elektronikvärlden



Att lucia eller inte lucia

Satt och funderade på om det skulle vara värt att pallra sig upp ( = sätta mig upp i sängen och sätta på tvn) för någon slags luciatåg på tv imorgon? Jag blir lite ledsen när jag tänker på hur olika associationer jag får av lucia idag jämfört med när jag var liten. Då var det enbart gulligt, mysigt och stämningsfullt och nu är allt man hör att det kommer skita sig på Maria-vad-det-nu-heter för att det kommer komma in så mycket överförfriskade ungdomar. Dessutom är ju inte luciatåget på tv alls lika fint som de man hade i skolan. Det är så pretto på tv. Lästa att Reinfeldt ska ut och vara Pappa på stan i Danderyd imorgon kväll. Ja, det är väl bra. Om än inget mer än ett pr-trick. Undrar varför han dissar Täby.

Jaha, det verkar som att jag måste vakna 06.30 för att få beskåda detta pretantiösa luciatåg. Är det värt det? Tror att planen får bli att ställa klockan, vakna, sätta på tvn och sen se till att ställa klockan igen på mänsklig tid och se hur länge jag håller mig vaken helt enkelt.

Hört på tv III

Nääää det var en luring. Jag har stängt av ljudet på tvn för de båda finalisternas stämmor var allt annat än vackra och distraherade mig alldeles för mycket i mitt renskrivande av intervjuer. Som börjar bli rätt trist vid det här laget för övrigt. Allt är sjukt intressant under själva intervjun men sen när man måste få ned det på papper (datorn) är det inte lika muntert. Men det ska göras och ska fredagens deadline klaras av är det bara att bita ihop. Ser fram emot min sköna säng när den sista intervjun för kvällen är nedkluddrad, fastnade vid datorn inatt och skrapade bara ihop fyra timmars sömn vilket inte räcker för att tillfredsställa min hjärna. Måste vila inför helgen, på fredag är det julfest med 3 och på lördag någon slags fest på skolan. Kan tyckas att det är på tiden att jag närvarar på en sådan efter fyra års studier...

Hört på tv II

"Hela mitt liv står på... på framtid, man kan säga så."

//En av finalisterna i top model (måste för övrigt vara jordens lamaste program att se på, jag föredrar bonde söker fru till och med) med brutal rysk brytning. Nej lilla gumma, man kan inte säga så.

Med mina östeuropeiska rötter tar jag mig rätten att håna andra lite på skoj. Jag vet att det är ett helvete att lära sig använda alla jäkla prepositioner vi har i det svenska språket, resultatet av ansträngningarna blir ofta ganska roliga.

Hört på tv

"Jag är inte kass på geografi egentlingen, jag har bara lite otur när jag tänker"

//Nån av bonde-söker-fru-brudarna när hon och bonden fick reda på att de vunnit en resa till Lissabon och inte kunde komma på om det var en stad eller ett land...

Att strö salt i såren

Lyckades precis min franske vän som allt som oftast djar på en av mina absoluta favoritklubbar i Paris med. Tror jag ska tacka ja bara för sakens skull. Vem behöver 3s julfest när man kan vara på le Cab istället? Någonstans i Stockholm eller Place du Palais Royal? Knappast en svår fråga...

image53

Soltörst

Hjärnan är spännande ibland. När jag vaknade imorse och kände mig helt mörbultad av för lite sömn tänkte jag att det hela hade varit så mycket lättare om det bara varit lite sol ute. Jag öppnade fönstret på glänt för att kolla om det över huvud taget såg ut att kunna tänkas bli ljust snart, och tror ni då inte att det faktiskt var sol ute!? Galet vilken boost jag fick av att se den den lilla stund det varade innan den gick ned igen! Har inte tänkt på det, men det måste på fullaste allvar varit flera veckor sedan man såg solen här i Stockholm senast! De korta stunder det ändå är någorlunda ljust ute har himlen varit täckt av äckliga regnmoln. Hoppas det håller i sig nån dag till.

image52

How's that for sunlight, va?

Höhö

Drömmer mig bort bland Parisbilder från alla möjliga vistelser där och hittade denna bild. Så tråkigt men ändå så roligt.

image50

Varför är jag inte där?

Där, just precis där vill jag vara. Inne i denna magiska byggnad. Just precis där.

image49

Oj så stor den blev. Men det är den förtjänt av.

Självinsikt

Ganska ofta önskar jag att folk kunde se sig själva genom mina ögon. Utan att på något sätt utnämna mina ögon till att vara bättre än andras, men vissa personer skulle nog se på sig själva annorlunda efter att ha sett sig genom någon annans ögon. Jag syftar på allt ifrån de fulla förvuxna alternativa fjortisarna på tunnelbanan i lördags kväll med urringningar som mötte nederkanten på tröjan, till dem med ständigt behov att hävda sig själv och sina prestationer utan att se att det skapar negativa reaktioner (vilka inte har att göra med någon önskan om att upprätthålla den hemska jantelag vi förföljs av i det här landet), till dem som tar på sig för mycket och aldrig säger nej. Osv osv... Jag tror helt klart att det skulle förändra mångas syn på sig själva.

Jag skulle helt klart tycka det vore intressant. (här underlinas vore med en grön linje och högerklickar man på den står det att ordet kan uppfattas som gammalmodigt och byråkratiskt eller nåt liknande) Undrar vems ögon man skall välja?

Den lilla lila

Förtjänar en stor bild för den är så fin! Dessutom är den numera min. Why it's good to be 3? För att vi har såna här skönheter så klart!


image48

bild: sony ericsson

Kanske kanske...

Är det någon som vill köpa Alfred! Både ledsamt och skönt, han är tydligen på jakt efter just den motorn som Alfred har (modellen heter blablabla BIG hur mäktigt är inte det). Men betyder det att han kommer ta Alfreds motor och slakta resten? Det skär ju i hjärtat bara av att tänka tanken!



<3 <3 <3

RSS 2.0