Vårt nya köksbord

Ägaren till lägenheten bestämde sig för några dagar sedan att han behövde vårat köksbord, det skulle stå hemma hos hans föräldrar istället. Så en assistent var och hämtade det (inte de tillhörande stolarna) och sa att jovisst, det nya jättemoderna bordet skulle komma samma dag. Det gjorde det ju såklart inte, vilket i sig ju knappast var någon överraskning, men idag när vi kom hem från Starbucks så stod det både bord och stolar i trapphhuset. Så nu har vi en himla massa stolar (vi satte ut tre stycken på balkongen för att kunna sitta där nu när det är så varmt, vilket resulterade i att man nu inte kan röra sig där ute men man kan i alla fall sitta!) och ett bord som är..... Jag vet inte riktigt vilka ord som passar att beskriva det. Det är ett glasbord med silverfärgade runda, tjocka ben och under bordsskivan finns det en hylla till, även den i glas, där man kan lägga saker. Hyllan i sig gör att det visserligen går att sitta vid bordet utan problem men är man lite större än oss så får man nog inte plats med benen. Och nu till det bästa. Den undre skivan har i snirkliga bokstäver i mattat glas några obegripliga ord på sig, och sen är hela skivan täckt av diamantliknande saker!!! Det är så brutalt fult att man mest vill gråta. Bea grät nog nästan en skvätt på riktigt. Och det som förundrar mig mest är den designer som kommit på att, ja! låt oss klistra fejkdiamanter på undersidan av det här matbordet! Jag har bildbevis, lita på att få se det så snart jag är tillbaka. Jag älskar Kina.

Prov ett av tre

Och hur gick det? Inte jättebra, inte jättedåligt. Lagom liksom. Första delen skulle man lyssna på lite olika saker och svara på frågor, det gick nog bra. Förutom en del där man skulle skriva med vanliga bokstäver de ord som läraren sa och markera tonerna för varje stavelse (finns fyra olika toner för varje), där var jag inte alls med i matchen. Men det var bara fem procent av provet som tur var. Iaf. Imorn är det två test till och sen ska vi åka till järnvägsstationen och förhoppningsvis få oss några biljetter till Beijing! Skulle vara så sjukt kul att komma dit! Och annars finns det väl säkert någon annan stad som är villig att ta emot oss. Eller så slutar det med att vi kommer hem igen haha. Men då kan vi iaf fira att proven är över tillsammans med massa andra. Yay.

Ok, så förhoppningsvis hörs vi inte igen förräns efter helgen någon gång!

Tack för idag

Nu tänker jag inte plugga mer ikväll minsann. Tror att pratandet kommer gå ok, och gör det inte det så beror det nog inte på att jag inte suttit uppe två timmar till utan snarare på...att jag är kass? Ska nästan bli lite kul känns det som nu.
Sen blir det nog direkt till Starbucks för lite hårdpluggning för på kvällen måste vi ju hinna packa också om vi ska komma iväg någonstans alls. Såååå... God natt.

Kina luktade illa idag, antar att det bara är början på det som komma skall i takt med att det blir varmare och varmare.

Timing

Och PRECIS när jag sätter mig för att plugga så börjar tjejen i lägenheten ovanför klinka på sitt piano igen... Bara att dra upp volymen själv suck. Önskar att ni alla kunde få sova en natt i mitt rum och vakna upp varje helgdag till ljudet av hennes tappra men ack så misslyckade försök till skönspel. Och inte går det att sitta i köket heller för vårt köksbord försvann på något mystiskt sett igår. Välkommen till Kina.

Tid ticka snabbare

Idag har varit en riktigt kass pluggdag. Var på plats på Starbucks vid 10, men jag kom liksom aldrig igång ordentligt. Har förberett morgondagens prat-prov, men jag har dåligt samvete nu för att jag inte sitter och förbereder mera och pluggar till de andra proven också. Men klockan är bara halv åtta så än finns det väl lite tid antar jag. Längtar tills tisdag eftermiddag när vi kan släppa allt och bara sticka från skolan och vara lediga ett tag! Förhoppningsvis sticka ända till Peking! Yay.

Man skulle nästan kunna tro att jag skriver detta enbart för att slippa plugga. Mhmm. Vill inte vill inte vill inte men nu sätter jag mig vid skrivbordet igen. Xuéxi Hanyu.

Så ja

Klart jag överlevde vad trodde ni egentligen! Vaknade till och med före väckarklockan. Har mailat lite, ska gå upp och äta frukost nu och sen se om jag får me mig någon dam till Starbucks igen.

Sliten

Ja ungefär så känner jag mig. Från 10-20 på Starbucks för plugg (men det går framåt mina vänner, det finns kanske ett litet hopp) och sen dyker det alltid upp tusen småsaker som ska göras när man väl sitter vid datorn och bara vill sova egentligen. Pratade nästan en timme med mamma, har kollat lite flygbiljetter hem, betalat räkningar, äntligen deklarerat osv... Förvisso nyttiga saker som blivit gjorda men nu är jag så trött så jag dör tror jag. Nä men så tråkigt tänker ni. Ja, jag med. Möjligtvis går detta döende att undvika om jag lägger mig ned precis nu och somnar till något avsnitt av något som inte behöver den minstaste ansträngning av hjärnan. Jag ger det ett försök, hörs vi imorn så vet ni att det gick bra!

Lite klarare

Kanske är kinesiskan lite klarare än vad det kändes som igårkväll. Kanske. Förhoppningsvis. Två dagar kvar nu. Starbucks imogron bitti igen, och fredagskvällen spenderas med lite datoravkoppling och eventuellt lite mer plugg om ett tag. Hoppas ni får en mer spännande helg!

Det lyckades!

Kolla in match-inlägget nedan och sen kommentaren till det! Eric kirrade biffen :) Xie Xie Eric, Bu yao, Ni hao!

On top of the world

image106

Shit vad kul vi hade hela kvällen/natten/morgonen

Bara korkad...

Menmen. Det är en dag imorgon också.

Kvällens flams: Hur många blondiner behövs det för att bära en dator och en sladd?

Det var roligare om man var där. Och i vårt fall krävdes det tre.

Ambitiös eller bara korkad?

Ja inte vet jag. Sitter här och har precis plockat upp skolböckerna igen, klockan är fem i halv elva på kvällen... Är det dags att köra ett nattpass? Eller spara det till helgen, då ska man ju ändå vara uppe och ha sig hela nätterna. Vet inte. Kanske bläddrar i lite papper och läser lite. Proven är skrämmande nära och förvirringen stor.

Två frivilliga!

Marcin upplyste mig om att det är derby ikväll. AIK-DIF. På Råsunda. Hade jag inte en aning om, har väl kanske inte varit den trognaste supporten hittills den här våren. I alla fall. Till saken. Om allt hade varit som vanligt så hade Jossan och jag med största sannolikhet infunnit oss på Råsunda ikväll, tillsammans eller på skilda platser, men vi hade nog varit där. Men nu är ju jag här och Jossan är (så vitt jag vet) någonstans i Tyskland så av naturliga skäl kommer ingen av oss vara där. Sååå. Vi skulle alltså behöva två personer som fiskar tag på varsinn biljett och beger sig till Råsunda, Solna, ikväll. Klockan 20 brukar det väl vara. Elin du får inte gå för du kommer heja på fel lag och så antar jag att du redan ska gå ändå. Två nya personer, och det är en fördel om ni håller er på bra avstånd från den SÖDRA läktaren. Och kom igen, ramsorna är inte svåra att hänga med i, det är inga hjärnkirurger som skrivit dem direkt, så när ni ändå är där så kan ni väl sjunga med lite och klappa och oooa lite också. Ok? Tack och bock. Undvik gärna att ha på er klädesplagg i färgerna rött blått och gult.

Och om du inte har förstått av det här inlägget vilket lag du ska heja på kanske du ska fundera på att låta någon annan gå istället för att undvika att hamna i trubbel pga förvirring kring när du ska jubla. Och se upp för att få glasflaskor i benet. Det var nog allt, har ni några frågor är det bara att ringa, fortfarande inte till min svenska mobil för jag kommer fortfarande inte svara för det kostar fortfarande 25kr/min.

Spökringning

Här i Kina får man titt som tätt samtal från okända  mobilnummer. Vi har fått lära oss att inte svara på dessa då det (i de fall det inte är en förvirrad vän som lånar någon annans telefon att ringa från etc) oftast rör sig om reklamsamtal där de som ringer tjänar stora pengar på antingen när man svarar, alternativt att man ringer upp och då bombarderas med reklam. Så jag svarar aldrig på okända nummer. Det är ju inte så jobbigt i sig kan man tycka. Det som däremot är smått irriterande är att dessa företag även ringer mitt i natten. Jag har haft samtal på de flesta klockslag på dygnet, och då ringer de bara just en kort signal i hopp om att man sover och ska se ett missat samtal på morgonen och då ringa upp. Många gånger vaknar jag inte av dessa korta signaler, men just i morse (på min lilla sovmorgon) så vaknade jag två minuter över sex av att det ringde i typ tre sekunder. Sen somnade jag visserligen om men sov inte alls så bra. Affärsidé att införa ett NIX i kina? Jag skulle bli deras första kund!

Plugg

Från tidiga morgon till sena kväll... Men det går framåt. Jag har gått igenom 14,5 av 16 kapitel i boken nu, och tänkte dra igenom det sista imorgon förmiddag och sen börja förbereda det som går att förbereda inför proven. Läskigt. Det svåraste kommer bli delarna där man faktiskt måste skriva karaktärerna själv. Det är fascinerande hur lätt det blivit att se hur karaktärerna är uppbyggda och själva skrivande går som en dans, men problemet är ju att alla 320 karaktärer inte kommer stanna kvar i minnet. Men det får gå som det går, jag ska göra mitt allra bästa och plugga massa de fyra hela dagar som återstår. Skulle vara så kul att klara det!

Nu måste jag varva ner hjärnan lite och sen sova lite. Ciao.

Det var väl onödigt.

Här sitter jag och är snurrig över den kinesiska gramatiken och alla dess regler och tecken. Vad gör jag sen? Jo jag funderar lite över vad diverse saker kan tänkas heta på ungerska, och utan att jag riktigt tänker på det så sitter jag sen och googlar på ungersk grammatik istället. Kanske inte helt rätt taktik för att få ordning på tjingtjong snurret. Inte skulle jag skriva något mer här ikväll heller.

Beijing nästa?

Just det det glömde jag visst. Lite spännande saker händer trots allt plugg! Om vi kan hitta biljetter som funkar så ska vi nog ta oss en sväng till Peking nästa vecka! Kul va! Jajamänsan. Tåg ska vi nog åka. Egentligen är det lite för tätt inpå min traumatiska Guilin-tåg-upplevelse, men det får va så. Ska bli kul! Om det går så tänkte vi oss nattåg dit på tisdag kväll och sen dagtåg hem på lördagen eller söndagen (vi är nämligen lediga från skolan efter proven). Blir kort och intensivt men staden står ju kvar sen också, vi börjar så här. Om vi hittar biljetter alltså, det är även helgdag i Kina på torsdagen vilket betyder att en himlans massa små kineser kommer ta långhelg och också vilja åka tåg. Men nån liten plats ska det väl finnas för oss kan man tycka.

Utlova på förhand?

Ska man använda det uttrycket (som jag gjorde i inlägget nedan) kanske man ska utlova något positivt och inte deklarera att mitt liv kommer vara stendött den närmsta veckan. Jag ändrar det till att jag skulle vilja förvarna er om att det inte kommer hända så mycket spännande fram tills tisdag eftermiddag då alla proven är avklarade.

Virrvarr

Det är ett virrvarr av kinesiska tecken i mitt huvud. Vissa är hela, vissa är halva, vissa vet jag betydelsen av, andra bara är där, vissa är nog inte ens riktiga tecken utan nåt min hjärna själv kokat ihop. Av denna anledning, mina vänner, tänker jag inte skriva något mer ikväll utan bara ägna mig åt att göra saker som kräver minsta möjliga tankeverksamhet. För imorgon är det nämligen upp och hoppa och iväg till skolan och sen till lämpligt Starbucks för mera plugg. Kan nog utlova på förhand att det inte kommer hända så mycket spännande förräns på tisdag eftermiddag nästa vecka då alla prov är avklarade.

Monsterviruset sprider ut sig

Det verkar smått galet, jag vet inte hur många av mina vänner från Shanghai som under dagen och kvällen har uppdaterat sin status på facebook med diverse meddelanden om att de är sjuka! Vad är det för monstervirus som drabbats oss stackars utlänningar på Fudan? Och allt är säkert Julians fel. Helt galet. Själv känner jag mig så gott som återställd, har nog avverkat mindre än fem näsdukar idag vilket är rekord på flera veckor och hostan kommer mer tätt än titt numera. Nåde den som lyckas smitta mig igen säger jag bara...

The Hills?

När jag har tråkigt och behöver paus från annat så läser jag ibland lite i de bloggar som sägs vara de mest aktiva här på blogg.se. Där har de varit en himla massa tjat om en serie som heter The Hills om jag förstått det hela rätt. Så jag laddade hem första säsongen. Kollade precis på första avsnittet medans jag åt middag och pausade i pluggandet. Jaha, kul? Bland det sämsta jag sett på länge, totalt slöseri på hårddiskutrymme. Tur att det bara var ett kort avsnitt så jag kune kolla klart utan att få allt för dåligt samvete för uteblivet pluggande. Fjantelitrams verkade det vara.

(Vänta bara en vecka så sitter jag nog här och skriver om hur underbar serien är. Det har ju hänt förut att jag blivit smått beroende av en serie...)

Nu jävlar

Nu ni. Nu är det plugga som gäller. 320 tecken ska vara inpräntade i minnet tills på måndag, och ännu fler än så ska sitta tillräckligt bra för att man ska kunna läsa dem. För att inte tala om att vi även måste kunna pinyin för alla tecken (alltså den förenklade versionen av orden där man skriver ut dem med vanliga bokstäver). Där är det inga svårigheter för min del med stavningen, däremot är det ett mindre helvete att veta vilken ton som gäller. Finns fyra toner i kinesiskan, och för varje stavelse måste man komma ihåg en viss ton. Och så finns det såklart sjutusen undantag för när tonerna ändras om de sätts i ett visst ord osv. Huga... Sitter för tillfället vid köksbordet och ritar tecken för fulla muggar. Är på kapitel 4 av 16, heja heja kommer ta en evighet att komma igenom allt. Men det är ju kul iaf! Fast hjärnan kommer bli gravt överhettad. Jaja. Åter till köksbordet nu.

Inte så noga va

Man kan inte alltid säga precis som det är till lilla oroliga mamma där hemma...

Mamma: Så vad gjorde ni igår då? Ni var på karaoke när jag ringde igår?

Jag: Ja, sen gick vi till en hemmafest hos en fransman och mötte upp några kompisar och sen gick vi till en bar en liten stund.

Mamma:
Och sen åkte ni hem ni tre? Hur mycket var klockan då?

Jag: Ja. Klockan var väl två kanske....


Jaja. Två utelämnade klubbar, en utelämnad person under hemfärden och en sisådär fem timmars differens i tidpunkten då jag äntligen somnade... Hade mamma mått bättre av att höra det? Nej. Sååå...



KUL!

Vad kul vi hade igår och inatt hörni!!!

Ja det hade vi verkligen! Kvällen började med KTV (karaoke alltså) tillsammans med Mariannas och mina kompisar från SU där hemma samt deras kinesiske vän Tony. Vi möttes upp i stan och hittade ett riktigt riktigt bra ställe nästan på en gång, man kom in och i lobbyn hade de en liten butik med massa öl och sprit, så fick man plocka på sig allt man ville ha och så tog personalen det i en liten shoppingvagn och rullade in det i rummet man skulle vara i! Hur lustigt som helst! Vi var väl där ett par timmar, sjöng oss hesa på gamla klassiska dängor (såsom Brittan till exempel :) ) och fick i oss anseeliga mängder öl och baardi med cola. Sjukt kul! Sen ville killarna uppleva en hemmafest så vi åkte över till min franske vän Rudy som hade fest i en kompis lägenhet på 25e våningen mitt i smeten. Där hittade vi massa roligt folk från skolan, och framförallt så hittade vi en gigantisk balkong med den sjukaste utsikten över stan! Där skulle man sitta på sommrarna med lite öl och solstolar, helt galet var det! Undrar om man liksom sitter mitt i smogen dock? Äsch det kan det vara värt.

Sen var det lite olika bud på vart folk skulle, men vi hamnade på Volar igen (var där förra helgen när jag kom hem från Guilin, det superdesignade stället) där det var världens drag på dj'n igen och drinkarna lika goda sen sist. Patrik lyckades med att dansa för mycket med en kinesisk tjej så en vakt kom och sa till honom haha. Även lite annat folk från skolan hade följt med dit så det var en trevlig skara rakt igenom. Sen Lockade Jon och Julia över oss till Velvet Lounge framemot tvåtiden kanske så vi begav oss dit. Väl där hamnade jag med Patrik i baren och sen satt vi bara där och pratade tills det nästan var dags att gå. Roligaste var när han kommenterade något om att jag kan dricka en hel del utan att bli så full och jag tackade mina ungerska gener, varpå det visar sig att människan själv är ungrare till 75%! Alltså mer än jag till och med! Dock ligger jag lite före med språket, men vi roade oss ändå väldigt länge med att föra totalt osammanhängande konversationer på knacklig kinesiska och ungerska. Hann avverka ett större antal Budapestminnen också samt konstatera att det är givet att vi måste åka dit tillsammans och vara coola. Jag hänger ju alltid bara med pappa när jag är där nuförtiden liksom.

Storme såg ut att roa sig kungligt en bit bort i baren med en snygg klasskompis på varje sida också :)

Sent omsider blev vi hämtade av Marianna som gjorde oss uppmärksamma på att Bea kanske hade fått lite väl mycket innanför västen (jag hade försökt få henne att beställa vatten när jag såg henne i baren innan men det misslyckades tror jag) och att vi kanske borde börja tänka på refrängen snart. Sagt och gjort vi hängde kvar ett tag till, sen tog vi med oss Patrik och åkte hem till oss och beställde McDonalds. De vägrade leverera hamburgare dock för det fanns bara frukostmenyer, sånt blir man lite ledsen av för då är klockan mycket. Patrik och jag låg sen och pratade lite mer ungernminnen hostharkelhost och sen var det bara för mig att följa med honom ut på gatan vid sjusnåret för han var tvungen att åka hem och ta ett tåg till Beijing kl 10. Är för tillfället inte särskilt avundsjuk på deras tågåkande, dock på att de snart är i Peking!

En rakt igenom rolig kväll var det, längtar redan tills vi kan kalasa igen men nu är det fan skärpning på pluggfronten om det ska bli något tentande av här om en vecka.

Kul kul kul!


Blondie is back

Snäll-Bea har lagt sina händer på mitt hår idag så nu är det blont och fräscht igen. Ja...

Just deeeet!

Ni vet vår gata blev ju utsatt för en polisrazzia förra veckan och sen var varendaste liten gatuförsäljare av mat, kläder och prylar borta? Skittrist. Det enda man sett sedan dess är på sin höjd någon som har ett stort flak på en parkerad cykel där de säljer lite halvruttna frukter.

MEN

Ikväll när jag kom hem i taxin så såg jag två olika ställen som sålde skor, jag såg flera fruktförsäljare, och sist och allra störst så var mina favorit-nudelpersoner där!!! Vågar man hoppas på att mina femkronorsmiddagar är räddade igen? I alla fall om jag äter sen middag? Antar att de kanske vågar sig fram senare på kvällarna nu, polisen är kanske inte där då... Det var ju på intet sätt i närheten av att vara som det brukar, men kul att se lite folk här och där i alla fall! Det ligger ju riktiga mataffärer och butiker längs med hela gatan ändå, men det är ju liksom ute på själva gatan det händer! Yay!

Mysig kväll i goda vänners lag

Vädret har varit helt underbart här idag! Varmt, fast inte för varmt, lite blåst och ovanligt klar himmel. För min del skulle det gärna få vara så här hela sommaren, bävar för det som komma skall. Fukt och värme utan dess like tydligen. Menmen.

Kul grej!! Andy med vän kommer hit i mitten av juni och stannar en hel månad! Inte i Shanghai hela tiden antar jag men i alla fall! Kom som en överaskning det, men kuuul!

Efter skolan idag åkte jag hem, åt ännu mera sallad och resterna av risotto från igår, fast den senare hade blivit ganska torr. Men salladen, den var god den! Ska äta ännu mer imorn wee. Känner mig lite besatt, men det är ju så himlans gott! Kanske att jag ska våga mig in på den stora grönsaks- och köttmarknaden vi har i kvarteret också och se om jag kan hitta något mer exotiskt än sallad och tomat. Smarrigt.

Framemot sena eftermiddagen åkte jag över till Xintiandi och mötte Lia, vi skulle plugga på nån uteservering där. Vi kom faktiskt igång ordentligt men sen kom Jon, Julia och en vän till dem dit och skulle äta middag så då följde vi med dem och åt och drack lite drinkar istället. Avslutade kvällen på en bar som heter Sugar, var där på den här svenskträffen för länge sen om ni kommer ihåg, stället med badkar på terassen. Mysigt och lagom som uppvärmning på helgen när jag bara suttit hemma hela veckan och varit sjuk i princip. Imorgon blir det party i alla fall, hoppas vi kan gå till Bar Rouge där David Guetta ska spela, men det gick inte att boka bord där längre tyvärr och det lär vara trångt då. Jaja, är det fullt där är det ju inte hela världen, finns en massa bra ställen i närheten också.

Har även (i sista stund som vanligt) anmält mig till lite kurser för hösten i Sverige. SU-kurserna blir man antagen till per automatik men jag har sökt lite olika kinesiskakurser på distans också för att kunna hålla uppe det hela. Kan lika gärna passa på att plugga mycket, känns som att jag inte kommer vilja göra något annat än då när jag kommer hem. Allt kommer vara så dyrt. Plugga och äta nudlar.

Hoppas ni får en bra helg också där hemma!

Gomorron

Hade ställt klockan på 8 för att få en lång förmiddag hemma, funkade väl inte riktigt men strax efter nio var jag igång i alla fall. Sitter vid datorn och äter massa frukost, skolan börjar inte förräns 12.35 idag så jag tänkte hinna med att plugga lite hemma medans energin finns där också. Sen är det helg, weeee! Imorgon kväll spelar David Guetta på Bar Rouge här i Shanghai, det tänkte vi bevittna. Tyvärr finns det inga bord att boka och det kommer nog vara djävulskt mycket folk plus att den baren inte har något stort dansgolv heller. Så det lär bli trångt men förhoppningsvis roligt ändå. Annars består planerna mest av att plugga och för ikväll tänkte jag och Lia och alla andra som vill hitta någon god mat att äta. Har inte blivit så mycket av den varan den här veckan då jag varit sjuk och mest ätit hemma eller beställt hem McDonalds.

Segt segt segt

Jag har minsann försökt fått saker skrivna här tidigare under dagen, men det har inte direkt funkat. Inte funkat alls faktiskt. Och nu tog det mig en himla tid att komma in men jag tänkte att något måste det ju bli i alla fall. Så klart hann jag glömma det roliga jag hade kommit på också. Jag är friskare idag, det är ju bra iaf! Har fortfarande lite hosta och snorar ibland hej vilt men jag känner mig som en ny människa, har energi igen! Yay.

Och vet ni vad, idag när jag åkte hem från skolan hoppade jag av och skulle handla lite. Då köpte jag grönsaker. Massa grönsaker, och sen gjorde jag sallad och trodde jag skulle smälla av för så gott var det. Allting kostade runt 80rmb, men då ska ni veta att jag var tvungen att köpa olivolja och balsamvinäger, och bara det kostade 72rmb så grönsakerna i sig var hur billiga som helst! Sen ska väl erkännas att tomaterna inte smakade så mycket, inte löken heller men det spelade liksom ingen roll, det var den första ordentliga salladen jag åt sen jag kom hit! Galet gott. Måste till nån bra restaurang snarast och äta mera sallad.

Annars så... Håller på att ladda hem fler avsnitt av Dirt som Bea introducerade mig till. Handlar om skvallerpressen i USA och är inte jättespännande per se, men det finns några karaktärer där som är helt underbara, bland annat en fotograf som lite av en mild form av skitzofreni och som har otroligt starka vänskapsband till huvudpersonen. Ja. Kolla gärna på den, ge den några avsnitt för jag var iaf inte såld efter första.

Nu ska jag nog kolla på en film om en tjej och en häst.

Lämna mig ifred va

Har ni sett den nya grejen på facebook? I spalten där folks födelsedagar osv kommer upp så har de numera ett gäng förslag på personer man ännu inte är vän med men som känner ett antal av ens egna vänner. Lustigt. Har hittills inte fått fram något bra förslag dock. Snarare tvärtom, får upp personer som det kanske finns en anledning till att jag inte har lagt till... Lustigt. Tur att man kan klicka bort personerna i alla fall så man slipper se deras bild där vareviga gång man loggar in.

Onsdag

Det går framåt nu i alla fall. Igår var ju ett litet snedsteg bakåt när förkylningen/viruset blev värre men idag känns det lite bättre igen. Var i skolan på dagen, kanske inte den vassaste hjärnan idag men det var bra att åka dit iaf och inte missa så mycket. Funderar på att plugga lite om en stund till och med. Bea och Marianna mådde däremot bara sämre så de åkte till doktorn och kom hem överlyckliga över att de fått nån hostmedicin som ska göra dem glada. Jag är mest glad om jag slipper få i mig något, slog dock på stort i dag på apoteket och inhandlade ett rör med C-vitaminbrus.

I morse lämnade Harald oss, så för första gången på väl nästan en månad så är det bara vi här i lägenheten igen. Men det har varit jättekul att ha dem här! Har liksom vant mig vid att det är någon extra person här.

Annars har det bara regnat och haft sig här i Shanghai i två dagar nu. Ska man lita på min lilla vädergrej på datorn så kommer det regna lite imorn också, men kanske att solen tittat fram. Får väl hoppas på det va, inge kul annars.

På en vinglig flotte i Yangshuo

image105

Där satt vi på en ranglig flotte ute i vattnet, förmodligen var det riktigt korkat att ta med kameran, men i efterhand var det värt det!

Dagens utflyckt

Eftersom det var Haralds sista kväll här så tänkte vi att vi skulle ta en middag någonstans tillsammans, så vi åkte ner till Thai House som ju är så gott! I mitt tillstånd hade jag väl blivit mätt på två riskorn, men maten där är ju så god så man vill ju beställa massa! Det mesta stod således kvar på bordet när vi gick, men det var nog prima att få i sig lite starka grejer. Förutom att vi alla satt där och hostade titt som tätt haha, inte jättekul för resterande gäster kanske.

Idag har även våra huskineser varit här och NÄSTAN ordnat en klädhängare i hallen och NÄSTAN fått upp hyllor i mitt rum som jag kan slänga undan massa saker på! Nu finns det alltså fästen och hållare för allt, men själva klädstången är inte på plats och inte heller hyllplanen. Kanske kommer det någon gång snart, kanske inte.

Annars har jag enbart tillbringat dagen i sängen och på soffan. Surfat, kollat på bilder och på tv-serier. Ska nog återgå till det senare snart, tack och lov är det inte jättetidig morgon imorn utan det räcker med att vi åker hemifrån vid nio.

Pyttsan

Inte mycket till leende på läpparna när jag vaknade imorse va. Snoozade ett par gånger i hopp om att värken i hela kroppen, både på in- och utsidan, skulle släppa men det gjorde den inte. Sen kom Marianna in och kollade läget och frågade om jag skulle gå till skolan, Nej flög det ur mig då utan närmare eftertanke men det var nog kroppen som talade. Hon skulle också stanna hemma, och för en stund sedan så upptäckte jag att även Bea och Harald var kvar hemma. Harald hade tydligen vaknat upp mitt i natten med halsont han med. Vad är det för monstervirus som Julian smittat oss (mig) med? Hela gänget är utslaget. Eller Bea såg ganska  levande ut när hon kom in här tidigare, får kolla hur hon mår.

Känns som ett nederlag, har inte missat en enda lektion tidigare men nu missar jag två på morgonen. Men men, den här gången var det inte mycket att göra åt. Känns lite bättre nu i alla fall. Huvudet värker fortfarande och halsen litegrann och hostan attackerar då och då också men inte lika illa som det var i morse. Har varit uppe nu och pluppat i mig lite piller (då är det lite illa som ni som känner mig vet) och kokat thé och tagit fram nån mjuk kakgrej jag inhandlade igår. Måste varit synsk när jag handlade, för det enda jag kunde tänka mig att äta som vi hade hemma var den kakan. Fast Marianna har beställt McDonalds till gänget också, ska väl försöka pluppa i mig lite av det med även om det mest känns som om halsen kommer rivas sönder.

?

Just det, jag undrar en sak? Vad har hänt Med Katrin Schulmans blogg? Säkert jag som är lite tappad bakom en vagn, men det har inte hänt något på den på flera dagar, och den är liksom inte listad på stureplan.se längre? Kom tillbaka, jag saknar ironi och sarkasm och rakt på sak!

Inte idag heller...

Nä, ingen reseberättelse idag heller. Skit samma, har ni sett facebookbilderna så har ni sett det viktigaste. Kanske kan skriva lite bara här också.

Idag var en sån där dag när man bara undrar hur jag kan lyckas fördriva så mycket tid utan att göra något vettigt. Vi kom hem strax efter tre, efter att Marianna och jag bunkrat upp i mataffären med massa vitaminrika juicer i hopp om att få slut på förkylningarna, och sen dess har jag nog inte gjort något intelligent alls. Inte ens kollat på film eller tv-serier vilket ju annars lätt får tiden att flyga. Laddat upp en massa bilder till släkten att titta på, mailat lite, kollat lite flybiljetter hem (hem, vadå hem? jag kommer inte ha råd att ta mig hem!), ätit lite McDonalds med Marianna (gratis hemkörning, livsfarligt)... Imorn är tidig morgon i skolan igen så det är bara att vakna med ett leende och ta sig dit. Harald ska med, och sen kommer våra svenska vänner från Stockholms Universitet som är här och kandidatuppsatsar ett par veckor. Sen får vi se vad resten av dagen och kvällen har att bjuda på. Troligtvis blir det thaimat till middag i alla fall, gott. Även om det ryktas om att Julian och Victor lagar mat hemma hos Lia imorn, och det var verkligen inte fy skam det heller förra gången jag var där. Men det kommer fler tillfällen till det ju. Jaja. Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Dirt innan jag somnar. En serie jag inte alls gillade från början men nu har jag sett fem avsnitt och så klart lyckas de med att få en på kroken. Jävla skit. God natt!


Tillbaka i den lilla skolbänken

(Ja skolbängarna här är gjorda för dvärgar typ. Iaf kineser.)

Och här trodde jag att det skulle vara segt och jobbigt att ta sig till skolan och behöva plugga igen... Det var ju hur kul som helst ju! Så klart det var. Fast nu är jag lite trött. Borde göra läxa och plugga massa, men ska nog vila lite och kolla klart på ett avsnitt av Dirt eller vad serien heter innan jag drar igång.

Inte den piggaste hästen i stallet

Tröttare kan ingen vara... Ungefär så känns det. Helt slut i hela kroppen och huvudet. Och då har jag bara varit ute ett par timmar på stan på dagen för lunch, resten av tiden har jag i princip tillbringat i sängen. Har pysslat med massa kort från resan, har inte glömt att jag ska berätta om den också. Så länge kan ni ju kolla på facebookbilderna. Och imorn är det skola klockan 8 igen. Hur ska jag komma upp och iväg? Inte en aning. Nog bäst att sova nu i alla fall.

Javisst

Beslutsångesten fanns där, så även de förnuftiga tankarna om att jag borde stanna hemma och vila. Och ändå så fann jag mig sittandes i en taxi på väg till Bling vid halv elva. Så det kan gå va. Men det är ju så kul att gå ut med de här människorna! Och jag drack faktiskt bara en halv drink så det ska nog inte skada för mycket heller. Och kom hem före två redan, så det så. Lämåligt nog var Bea och Harald fortfarande uppe och kollade på film så jag hoppade i mjukisar och gjorde lite brända mackor och kollade klart på filmen med dem.

Imorn lutar det åt att det blir brunch på en amerikansk bar här i stan, håller fortfarande på min icke-kinesiska diet över helgen.

Jeje, sov gott på er allihopa!

Äsch...

Trist men skön dag det här varit hittills. Kom hem vid fem i morse efter en helkväll på The Spot, Volar och The Shelter. Volar var klart snyggast av dem, om även något dyrare men det var det värt. Sen vaknade jag vid tio av att en kines ringde på och skulle börja dilla om att vi missat nån räkning. Jag fick honom till slut att ringa upp Cathy (vår mäklare) och så kom vi överens om att hon betalar den så länge, så tittar vi på den senare och så betalar vi när det har hänt lite mer grejer i lägenheten. En annan kines var här också och mätte lite i hallen, sen lämnade han sina verktyg här och gick så jag vet inte om han ämnar komma tillbaka? Får väl se. Marianna bor hos sin pappa den här veckan och Bea och Harald har bara sovit och varit på sitt rum idag så jag har hängt i min säng alldeles ensam. Fast väldigt skönt, stundtals hostar jag lungorna ur mig och använder ett antal näsdukar per minut, men just nu känns det lite bättre. Lia, Julian och Victor och några andra är nere på stan och ville att jag skulle komma dit och hänga. Orkar jag? Vill inte shoppa något för tillfället, men kanske borde ta mig ner för lite middag med dem? Sen ska de ju faktiskt gå ut också... Kanske följa med? Svåra beslut.

Lustig, på the Shelter igår var det rena rama svenskinvasionen. Vi var fyra stycken, mötte upp Patrik o Calle, två killar från SU som är här och gör lite research för sin kandidatuppsats och som vi pluggade med i höstas, några fler av deras svenska vänner, och sen träffade vi även två Andreas och en Johan som bor här som vi träffat på en svensktillställning förra månaden. Även de hade besök av svenskar så där var väl kanske 5st till. Intressant va.

Ska fundera lite mer på hur jag ska avsluta denna dag. Kanske städa upp lite prylar också.

Wow, Harald lyfte precis upp en av våra vattendunkar som blivit hitlevereade som om den vore ett mjölkpaket. Vad stark han måste vara. Något som behöver möbleras om eller så innan han åker hem kanske?

I'm back

Yes, så nu kan ni sluta sakna mig. Men jag är även väldigt trött och lite förkyld och måste se till att vara klar för utgång om en dryg timme så jag hinner inte hålla på och fjanta här så länge just nu. Jag är ren nu också, när jag klev in genom dörren för ett tag sen var jag inte särskilt ren.

Mer om resan sen, är nog bra att vänta med att berätta ett tag för nu är jag fortfarande hatisk mot kinesiska tåg och lite halvhatisk mot kinesisk mat så jag ska lugna mig lite, äta lite mer europeiskt och sen ta tag i berättandet.

Hej då

So long vänner nu far jag till Guilin i en vecka! Förhoppningsvis är jag tillbaka på fredag eftermiddag, förutsatt att jag överlevt tågresorna både dit och hem. Ha det bra nu.

Hörni

Ska vi inte ta och sjunga lite va?

Vi ser hur solen stiger över Råsunda,
vi ser hur Hovets is e´ blank och klar.
Och bönderna dom gapar utav fasa,
och snutarna dom spejar och dom tar.
Vi ser dom svarta tröjorna i AIK,
vi vet att alla vägar bär oss rätt.

Å vi e AIK å alltid e´ vi med er,
och alltid ska vi se er ta poäng.
Å vi e AIK å alltid e´ vi med er,
och alltid ska vi se er ta poäng.

Ibland så kan det blåsa kalla stormar,
ibland kan himlen vara ganska grå.
Men när det gäller laget som vi älskar,
så skiner solen snart på oss ändå.
Vi hört om stora tider som har svunnit,
vi vet att snart så är det dags igen.

Å vi e AIK...

Vi följer Gnaget genom livets skeden
Vi minns de sköna stunder som har flytt
Och varför sörja tider som passerat
För allt det bästa är det som är nytt
Och aldrig ska vi glömma segersången
Den sjunger vi tillsammans om igen

Å vi e AIK...



Macka

Det doftar underbart gott i vårt kök av vitlök och något annat. Grannen lagar mat. Men min ostmacka är också god! Jorå.

Hallååå llåååå låå lååå...?

Jag undrar om de andra är hemma fortfarande? Jag vaknade för någon timme sedan, klockan är redan elva men det verkar helt dött? Jag antar att de bara sover. Eller så har de gjort en kupp och lämnat stackars lilla mig hemma och åkt iväg. Hoho. Jag fortsätter väl att plöja en väg på mitt golv så länge. Har hittills kommit från sängen, ut till garderoben och fönstret så nu måste jag bara ta mig till dörren också. Vart alla saker ska få plats vet jag dock inte.

Italienskt och Muse

Våran söta klasskamrat från Italien, Ilaria, hade idag bjudit in hela klassen på italiensk middag hemma hos henne. Större delen av klassen dök upp och nog var det trevligt alltid! Massa god mat, trevliga människor osv. Första gången sen jag kom hit som jag åt riktigt hemlagad mat, kände på en gång hur mycket jag saknar det egentligen, men frågan är om saknaden är tillräckligt stor för att gå och köpa massa dyra matvaror för att laga sån mat jag lagar hemma? Är ju ingen idé att laga kinesiskt för det får man ju både godare och billigare på gatan/restaurang ändå. Kanske ska våga mig på att göra något någon dag i alla fall.

Imorgon är det helgdag i Kina, så vi var några som tänkte att vi skulle gå ut, så vi åkte till en klubb som heter Muse och mötte upp min kompis Sean (det är en tjej fast namnet kanske inte helt antyder det). Dock var jag alldeles för nykter och trött för att ha särskilt kul så jag åkte hem efter någon timme och nu sitter jag här och är glad över att vara hemma. Yay. Prio 1 imorgon är att städa. Finns inte en ledig golvplanka att kliva på på mitt golv, och jag börjar tvivla på att det faktiskt finns ett skrivbord under alla papper och prylar som ligger där. Sen måste jag väl packa lite också inför lördag. Är inte alls sugen på att åka nu, 23 timmar enkel väg på ett skitkineståg, ingen har någon aning om vad vi ska göra i en hel vecka när vi väl är på plats osv. Känns så lockande att bara stanna hemma och sova och plugga och laga mat haha. Sorgligt. Men jag har säkert kommit på bättre tankar när jag vaknar imorn.

Jag var på H&M idag. Svennigt va. Men kul. Har inte varit inne i någon på nog över en månad nästa tror jag. Kul att se allt somrigt som kommit in. Jaja. Nu jag läsa lite sova lite va.

Besta

Jag har köpt en ny vän idag. Trist va när det går så långt att man måste köpa sina vänner. Den här var dessutom dyr. Hela 1800 rmb fick jag ge för honom.

Nä.

Det jag pratar om är min nya elektroniska ordboksgrejimoj! Alla coola japaner och koreaner har gått omkring med sådana sedan dag 1, så idag tyckte vi att det var dags att även vi fick oss ett par. Det är alltså som en liten handdator som man sen kan använda på alla möjliga sätt för att underlätta inlärningen av kinesiska. Kommer säkert inte använda de flesta funktionerna, men något som ska bli stört coolt är att kunna rita in ett tecken man inte förstår på skärmen och sen få det översatt till engelska! Kommer underlätta en hel massa tror jag! Märket heter Besta, modellen heter T-8000, om det är ngn som är intresserad av att införskaffa en egen. Får börja fundera över namn på den också snarast.

För övrigt

Johan har lämnat landet nu. Tråkigt att mista min rumskamrat, men kanske kan min kära blogg få lite mer uppmärksamhet igen. Några dagar i alla fall, för på lördag åker jag till Guilin i en vecka och då blir det nog inte mycket att skriva av inte. Men innan dess kommer nog mycket kunna hända minsann. Ja. Ikväll ska inte hända så mycket dock. Hade en trevlig men sömnig eftermiddag på Hotel Crown Plaza där vi satt och pluggade i baren, sen var det nåt möte inför resan (väldigt givande då allt var på kinesiska), sen åkte jag med Sean, Lia och Julian till Carrefour och sen mötte vi upp Bea, Marianna och Eric för middag på vårt kära Thai House. Planen var sen Lias lägenhet ett litet tag och sen KTV, men vi kom bara till den första delen av det innan folk var allmänt trötta och jag var allmänt full. Men nu har jag en resorb och två toast i magen så allt kommer vara prima imorgon ändå, men jag måste nog lägga mig ned typ NU och sova innan jag somnar med händerna på tangentbordet.

Välkommen tillbaka ska jag vara!

DU kan va en stor fisk

Jaha det kan du.

Varför tyckte jag att det var en bättre lek än de andra lekarna? Big fish, small fish, två saker för mycket att hålla reda på när det runnit mycket öl i strupen. Jävla kineslek.

RSS 2.0