Vi har det bra vi

Senaste dagarna har det ätits, druckits, shoppats, dansats och bara haft det bra. Och gåtts i skoln också så klart. Bra grejer. En liten vattenläcka hanns med i förrgår också, sånt som händer här i Kina, är väl bara att vänja sig. Undrar vad vi gör ikväll? Dagen har hittills innehållit McDonalds leverans, lite städning samt X-Files-tittande. Sitter väldigt behagligt här i soffan för tillfället och känner inte alls någon lust att lämna den på ett bra tag.

Lyckat oh yes

Javisst, de pratade klockren engelska och maten kom inom 15 min! Ingen extra avgift heller. Livsfarligt, men skönt för seg- och bakisdagar!! Vad vill ni ha till middag gott folk?

Dagen kunde inte börja bättre...

...vi provar för första gången McDonalds hemleverans. Spännande!

Damm i stora lass

En halvjobbig sak hände härom kvällen. Vi har en längre tid väntat på att någon ska dyka upp här och lägga in golv i en liten del av mitt rum som så småningom är tänkt att bli en garderob (lär ju inte hända innan vi hinner flytta ut men ändå, det var tanken iaf) och så i förrgår kväll så dök de äntligen upp när bara Bea var hemma. Jag har bildbevis på resultatet, det blev jättefint, men jag har även bildbevis på hur lägenheten såg ut när vi andra kom hem... Tänk er en lägenhet, vilken som helst, men täckt i ett flera milimeter tjockt dammlager. Välkommen hem ska du vara. Det var bara att sätta igång att städa. Underbart nog så var Johan och Eric världens världens gulligaste och hjälpte till tills allting var så klart det kunde bli. Det gulligaste var när jag hittade dem sittandes i badrummet där de satt och torkade av varenda liten smink/hår/blablapryl jag hade i min hylla. Ända ner till minsta hårnål blev dammfri. Det kallar jag snällhet. Kommer de hit någon gång igen och jag är hemma så ska de minsann få såga på balkongen eller ute i trapphuset. Såg för tusan ut som en byggarbetsplats. Huga.

Abstinens

Ja det blir inte mycket skrivet här i dessa dagar. Har ju knappt varit hemma för tusan, och när vi väl är det så försöker jag plugga lite och har dessutom min tillfälliga rumskompis Johan som verkar lida av svår abstinens av sin egen dator och därför ständigt sitter med min. Men det får han så gärna göra. För tillfället är dock resten av hushållet parkerade i soffan och kollar på X-Files. Själv sitter jag och väntar på att några kompisar från skolan ska ta sig ner mot stan, sen ska jag möta upp dem där och köra någon slags utgång. Ganska dumt med tanke på att det är lektion kl 8 imorgon, men det var allt för länge sedan.

Senaste dagarna har annars spenderats på stan, shoppandes och ätandes. Killarna har shoppat en hel massa grejer och vi andra har väl kommit hem med en och annan påse också.

Dag 2 med Bill och Bull

Gårdagen tillbringades i sin helhet på Nanjing Lu 580, ett stort köpcentrum för alla de möjliga fejksaker man kan tänka sig, mitt i stan. Eric och Johan gillade läget och köpte massa saker, och i morse när vi åkte till skolan åkte de tillbaka dit haha. De är på väg hem i detta nu så det ska bli intressant att se hur mycket de kommer hem med nu! Sen ska vi lura ut dem på lite icke-shopping och eventuellt åka upp på nån tjusig utsiktsplats, vädret är bra och smogen verkar inte vara alltför tät så det är nog bara att passa på. En klar dag kommer man aldrig att få uppleva här i vilket fall.

Dag 1 med Eric o Johan

I tid kom vi, precis som utlovat, till flygplatsen. Såklart. Hur hade det sett ut annars? Med bara ett par timmars sömn i kroppen var väl Marianna och jag på ungefär samma nivå som Johan och Eric, Bea hade fått sig ett par timmar extra.

Vi började dagen med att åka hem till lägenheten och dumpa grejer och äta frukost. Tyvärr så prickade de in den sämnsta dagen vädermässigt sedan snöstormen i januari så det var ju lite trist, men vi trotsade vädret och gick ut och kollade på saker på vår gata och landade på McDonalds en stund sen för att vila lite. Eric konstaterade att vi tragiskt nog vant oss vid den utspädda, vattensmakande colan här när vi inte rörde en min när vi drack den medans han tyckte den smakade äckel. Sen åkte vi iväg till Metro City i jakt på lite elektronikprylar. Vi höll oss på de övre våningarna där saker och ting är relativt uppstyrda och sparade den kaosiga bottenvåningen till ett piggare tillfälle. Jag fick med mig en rosa mobil hem också! Gav upp jakten på nån rolig kinesisk variant och tog en Nokia istället. Efter att ha laddat baterierna på Starbucks åkte vi så vidare till HotPot King och åt jättegod middag. Johan åt nog inte så mycket, han satt mest och sov stackarns. Var hemma igen redan vid nio kanske, jag hade planer på att möta upp Sun från vår klass samt några kompisar till honom, men han var så seg så jag orkade inte vänta utan kollade på lite House med Bea istället och kraschade sen i säng. Skönt.

Johan envisas med att ha på ACn på jättevarmt i mitt rum så för tillfället är det... jättevarmt. Ser även att en påse med godis står och steker i solen på golvet, kanske ska rädda den undan värmen.

Nu ska vi snart åka och turista lite på the Bund, strosa lite på Nanjing Lu och sen sätta tänderna i Nanjing Lu 580, fejkmarknad. Solen skiner och det är lagom varmt så det blir nog bra.

Zzzzzzz

3 timmar senare....

Dagens...

Dagens missförstånd:

JuliO: So where are you guys going now?

JuliA: I don't know, to whatever bar i guess...

JuliO: Oh, I haven't been there.

Traffic Light Party

Jorå ikväll anordnades det köttmarknad i studentföreningens regi. Klubben för kvällen hette Wunderbar och temat för kvällen var, som rubriken antyder, ett traffic light party. I sin enkelhet: ta på dig rött om du är upptagen, grönt för singel och gult för dig som är någonstans mittemellan. Tyvärr fick jag inte uppleva denna intressanta tillställning särskilt länge då ingen av dem jag kom dit med ville stanna kvar. Visserligen var det ju massa andra där som jag kände också, meeen. Istället blev det en timmes kringirrande i taxi med tre olika taxisar och sen ett besök på en underjordisk före detta skyddsrum som var omgjord till klubb. Shelter heter den passande nog. Coolt ställe och bra musik för kvällen, men jag hade helt hunnit slöa till på vägen från Wunderbar. Det var nog där eller aldrig för mig ikväll.

Anyways, dags att sova, ska gå upp om tre timmar och hämta Johan och Eric på flygplatsen.

Glad Påsk!

Skänk mig en tanke när ni får era påskägg där hemma!

Dramtik hos SuperSwedes

Blev brutalt avbruten alldeles nyss mitt i skrivandet av föregående inlägg av att jag hör Bea (som för tillfället ligger på soffan) börja störtgråta och flämta något till Harald som hon pratade i telefon med. Jag blev så klart orolig och kilade ut på en gång, och då satt stackars Beis där och hade panik över att hon inte kunde andas. Stackarn har varit förkyld hur länge som helst och ikväll gick vi utomhus en massa när det var riktigt kyligt så det blev lite värre igen och nu var näsan helt igentäppt och hon tyckte det var svårt att andas genom munnen. Men hon lever och andas igen nu. Tur det.

Om ca 32 timmar sitter Marianna och jag i en taxi på väg till flygplatsen för att plocka upp Eric o Johan! Kuuuul! Om vi nu inte blir för fulla på studentpartyt imorn och somnar i en buske någonstans i Shanghai. Eller buskar är ju inte så vanligt förekommande här iofs, men kanske bakom en soptunna? Fast antalet soptunnor och buskar är nog rätt lika iofs. Ni förstår vart jag försöker komma. Jeje.

Död

Kom hem från en heldag som började klockan sex imorsen, Julian ringer och säger att vi ska gå ut, vi funderar på saken, jag känner att jag är dödstrött men att det finns lite extra energi till att umgås med roliga människor och dricka öl, Marianna känner att hon inte har det, vi bestämmer oss alltså för att inte gå ut och nu sitter jag här i sängen med en kopp thé och är så lycklig över att det inte är lektion kl 8 imorn. Massa annat att fixa förvisso, men inget som kräver att klockan ringer kl 6. Skönt.

Efter skolan idag åkte vi med Julia, Jon och Richie till stan och åt lunch och shoppade lite och sen bar det av tillbaka till skolan för middag med vår underbara lärarinna Mao laoshi. Laoshi betyder lärare ungefär. Mao laoshi är en liten söt dam i sina bästa år som alltid skrattar och är glad på lektionerna och lär oss massa kinesiska på lekfulla sätt. Hon är skön för hon tvekar inte heller att driva lite försiktigt med folk när vi inte gör så bra ifrån oss, vilket ofta bidrar till ännu fler skratt på lektionerna. Varje måndag börjar med att hon säger några standardfraser, hela klassen sitter där som gapande fiskar utan att fatta något tills hon slut konstaterar/frågar om vi druckit för mycket i helgen och gått och glömt allt vi lärt oss. Inte lätt med den här utrikiskan alla gånger.

Panggod pannkaka

Lunch: Stekta nudlar med ägg och massa grönsaker, 4.50 kr

Middag: Pannkaksliknande grej fast gjord mer på deg än på smet, fylld med färska jorgubbar och banan, 6 kr.

Har pluggat massa ikväll, kul är det men det är en hel del ord som skulle behövas skrivas både en och hundra gånger för att fastna ordentligt. Men det går åt rätt håll iaf. Hann gå igenom hela första boken som vi använde de första två veckorna, samt tre av de fem kapitel vi gått igenom i den nya boken. Förtstår inte hur det kan vara så löjligt kul att plugga det!

Såg att om jag somnar nu så får jag sova sju timmar inatt igen, hur lyxkigt är inte det? Men jag tänkte få upp lite bilder först för allmän beskådning under påskhelgen då mamma åker till släktingar i gbg och tar det lite lungt. 2 av 60 bilder uppe hittills, får väl se hur länge jag orkar vänta på det hela. En nördig sak är att jag nyss tänkte på hur kul det är att ha fått massa nya vänner på Facebook nu (alltså de är vänner på riktigt också såklart) för det var alltid så dött på Facebook tidigare under den tiden på dagen (kvällen här) då jag har tid att kika in där. Men nu händer det grejer mest hela tiden haha.

Imorn ska vi på middag med våran lärare! Ska bli kul! Sen ryktas det om utgång också... Jag är inte främmande för det inte... Sen på fredag måste vi väl hinna röja upp lite här hemma också så att vi kan härbergera Eric och Johan den närmsta tiden, men sen på fredag kväll är det fest på en bar (som heter Wunderbar av alla tjusiga namn) för alla utbytesstudenter, det ska bli kul också! Och på lördag morgon, ja... Då är det bara till att gå upp tidigt för alla som vill åka med och hämta på flygplatsen :)

Verkligen bättre sent än aldrig

Har äntligen tagit mig i kragen och satt mig vid skrivbordet och börjat plugga. Har satt hela musikarvkivet på shuffle, det blir mer spännande så och borde väl kanske flytta bort datorn från skrivbordet men det känns som lite overkill. Då hänger jag ju inte med i vad som händer därute! Och hur skulle det se ut...

Hot

image104


Lite av det som fanns på lunchbordet idag. Hot hot. Eller det ska jag väl egentligen inte uttala mig om för själva kycklingen och grönsakerna runt omkring var inte alls starka. Och jag vågade inte ta en chili, det verkade lite väl vågat även med mitt ungerska påbrå.

Se och... uhm... lär?

image103

Wo men zai Fudan daxue xuexi hanyu

Spana in det här va! Inte illa efter ynka tre veckors plugg tycker jag. Ska väl erkännas att det med jämna mellanrum blir kortslutning i hjärnan och tavlan bara ser ut som en hög med utrikiska, men för det mesta är det rätt begripligt.

Hen hao

Ja det gick ju bra det där också. Inga problem. Såg till att hålla mig vaken någon timme efter att vi kommit hem för att nyktra till lite och sen var det inte hela världen att gå upp och gå till skolan. Orkade till och med vara social och luncha med massa klasskompisar efteråt samt "plugga" en stund på Starbucks med Bea och Julian. Nu försöker jag få tag på en bankkvinna i Sverige, mamma måste hämta ut en ny dosa till mig senast ikväll för att Eric ska kunna få den innan han och Johan åker hit på fredag. Mobilnätet här är så kasst så att hälften av gångerna går det inte ens att ringa och sen var det bara upptaget hos henne men till slut så svarade hon iaf. Så nu måste jag sätta mig och skriva en fullmakt, scanna in den och maila den till henne suck. Och hoppas på att mamsen hinner hämta ut den i em eller imorgon bitti.

Åh attans...

Nu är jag full igen. Och klockan är inte så sent men för sent för att jag ska vilja gå upp halv sju och åka till skolan. Jävla St Patrick's Day...

Visst ja!

Vi bevittnade ett brott idag utanför Carrefour! På riktigt alltså! Vi kom precis ut och skulle ta en taxi hem när vi såg en man jaga en annan. Han fick fast honom, och sen blev det värsldens folksamling en bit bort och när vi kom dit så var det två unga män som satt på marken och hölls fast av andra män, som dock var helt civilklädda. Polisen kom, och de två männen som var fasthållna fick händerna ihopbundna med sina egna skosnören (?) och sen bortförda i polisbilen. Väldigt dramatiskt det hela, en av männen grät. Det rörde sig förmodligen om stöld, en kvinna pratade med poliserna och verkade ha blivit av med något ur sin väska. Det var dock väldigt beklämmande att se, dels att en stor folkmassa stod och verkade njuta av att kolla på, dels att poliserna inte behandlade dem särskilt väl utan till och med sparkade en av bovarna när han skulle dra upp honom från marken. Så borde det inte få gå till men det händer nog betydligt värre saker än så här också. Hemskt.

Resorb my love

Jag vet inte om det bara är inbillning eller om det faktiskt funkar, men sedan jag flyttade hit har jag börjat dricka en resorb innan jag lägger mig när jag kommer hem på nätterna, och jag har knappt varit bakis alls! Imorse när jag gick och la mig var jag full som en kastrull men när jag vaknade kanske sju timmar senare var det som om gårdagskvällen aldrig existerat! Så jäkla skönt att slippa lägga tid på att må dåligt! Inte för att det brukar bli så illa för min del men ändå.

Marianna och jag kunde inte låta bli att gå tillbaka till den thailändska restaurangen igen, så vi åt middag där och sen mötte vi upp Julia och Jon från klassen på Glamour Bar och drack massor massor med goda (och nån äcklig har jag för mig) drinkar. Efter hand droppade lite mer folk in som vi kände, bland annat vår nya koreanska kille i klassen, en svensk tjej han hade lärt känna som var jättetrevlig, samt ett gäng totalt mystiska fransmän. En av dem presenterade sig som att vara från månen och sysselsätta sig som kriminell här i Shanghai. Han var väldigt suspekt. Jag råkade dock gå med på att gifta mig med honom idag. Tur att han verkar ha glömt bort det. Till slut dumpade vi töntfransmännen och begav oss vidare till ett ställe som hette Velvet Lounge tror jag. Där var det kanske inte så värst tjusigt men det var mysigt och bra musik o dj och de serverade även pizza vilket väl kanske räddade oss lite haha. Hemskt trevligt var det iaf, Julia spanade in en kille en längre stund, så till slut såg Marianna till att han kom och satte sig vid oss, men då bangade Julia ur lite så där satt jag då istället själv med honom haha. Vilket iofs var kul, men jag fösrsökte mest få in Julia i samtalet också men det gick inte så bra alla gånger. Jaja. Han pluggade tydligen på Fudan också så jag ska försöka styra upp så att han kommer på en fest för internationella studenter på fredag. Förlåt på förhand Johan och Eric om jag inte är heeelt i rätt skick när vi plockar upp er på flygplatsen på lördag morgon hehe :) Men när jag tänker efter så borde ju resorb fixa biffen även då! Dåså. Bara att köra på!

Och idag har vi inte gjort så mycket, Bea ligger fortfarande på soffan och är sjuk fast jag tror bestämt att hon är lite bättre. Marianna och jag har varit en sväng i ett stort elektronikköpcentrum, hon skulle fixa lite saker och jag skulle leta efter en mobil som kan läsa kinesiska tecken men jag fastnade inte riktigt för någon. Kanske en. Försäljaren av den mest intressanta mobilen gav mig ett pris på 880rmb och sa direkt att det var 'last price', jag drog till med ett litet sarkastiskt skämt om att det var tydligen både first and last price men det gick inte riktigt hem. Eller hon förstod nog helt enkelt. Marianna och jag skrattade gott åt det dock. Jaja. Nu ska jag se om lite bilder kanske behagar vilja ladda upp sig på facebook och sen borde jag verkligen plugga lite också.

Tipsydipsyfullilull

Det här hade kunnat bli ett sånt där typiskt fylleinlägg som jag i vanliga fall inte befattar mig med. Men det ska det inte bli. Jag kolla stavningen någorlunda och konstaterar att jag förmodligen sover inom 60 sek.

Nyfunna vänner

image102

Några av alla de söta personer jag träffat här! Kommen inte ihåg riktigt alla namn då jag träffade dem för första gången när bilden togs, men från vänster är det Fleur, - , Lia, Julian (går i vår klass), Victor, - , - , jag, Anna. Finn ett fel med min hårfärg i den här skaran...

Apple Maritini

Igårväll bjöd på en av de absolut godaste middagarna här hittills! I en liten mörk gränd, upp för en trappa, in i en gammal omgjord lägenhet, låg en thairestaurang med den godaste maten! Vi beställde in en hel drös med rätter och precis allting var gaaalet gott! Tack till vår vän Diana som styrde upp det hela!

Efter en hel del bläddrande i nöjestidningar som visar veckans barutbud bar det av till en bar som hette Cotton's om jag inte mins fel. Alltså den hette bara Cotton's. Inte Cotton's om jag inte minns fel. Du ska säga baaaara tjilevippen! Baaara tjilevippen! Nej nej nej du ska inte säga någonting annat än tjilevippen! Tjilevippen... Ja ni fattar...

I vilket fall, på Cotton's hade de goda drinkar och lämpligt nog en som hette Apple Maritini. Apple martini är något som varken Marianna eller jag drar oss för att dricka, och då var det ju extra passande att de slängt in ett extra I i Mar I tini. Varför då kanske ni undrar? Då kan ni ju göra det. Undra.

Men nu är det morgon och jag ska hitta lite frulle och sen blir det kinesplugg för hela slanten idag, förutom ev en liten avstickare runt i kvarteren här för att leta efter en kinesisk mobil. Ikväll blir det drinkar med några från klassen på Glamour Bar skulle jag tro, sen vet man aldrig vad natten kan bjuda på!

Illa

Tror jag lyckades med min första bloggfria dag här i Shanghai igår. Illa va. Hur ska jag nog kunna komma ihåg i efterhand vad som hände den 13e mars 2008? Med tanke på kvällens alkoholintag hade jag nog kunnat behöva lite minneshjälp. Nä så illa var det inte.

Kvällen började hemma hos världens sötaste holländksa (dock med kinesiska rötter) Lia i hennes lägenhet inte långt från skolan. Victor, Julian och nån annan kille ställde upp som kockar för kvällen och lagade sjukt mycket sjukt god mat åt oss och sen satt vi och drack öl och spelade spel någon timme innan vi gick över till ett KTV-ställe precis bredvid skolan! Vi har velat sjunga karaoke ända sen vi kom hit och nu fick vi alltså göra det!! Stackars Bea som var hemma och var sjuk :( Kul var det, är lite extra imponerad av Lia och en annan tjej som faktiskt tragglade sig igenom några sånger på kinesiska! Dock vet jag inte om jag ändå kanske är ett än större fan av SingStar fortfarande. Lider av svår abstinens från det, hoppas vi kan styra upp något här hemma asap! Sen begav vi oss ner på stan till en klubb som hette LaCosta eller liknande. Det var helt stört mycket folk, i Sverige hade det varit totalt olagligt att ha så många personer i en så liten lokal. Dessutom var det öppen bar, så ni kan ju tänka er hur mycket folk det var där också. Men vi höll oss vid ett bord sen och då var det kul ändå, är man med bra folk så kan det ju inte bli så mycket annat än kul även om stället är lite halvskabbigt. Drinkarna var inte mycket att hurra för dock, vissa verkade knappt innehålla alkohol och vissa gick inte att dricka för att det var för mycket därav. Måste börja komma ihåg att GT nog inte är någon höjdare på såna ställen, ska hålla mig till typ vodka redbull i fortsättningen fast jag inte ens gillar det egentligen. Kul var det i vilket fall! Somnade kanske vid lite efter fyra och sen vaknade jag kvart i åtta fast jag inte alls behövde gå upp förräns vid elva egentligen. Men min kropp tyckte tydligen inte att vi skulle sova mer så det var bara att gilla läget och huvudvärken och åka till skolan.

Haha. Skolan. Nog för att det alltid är lite småförvirrat nuförtiden med alla nya tecken, men idag tog nog priset. Jag satt och slog upp samma tecken fem gången utan att komma ihåg vad det betydde, kunde inte läsa samma text som jag läste rakt av igår, knappt formulera ordentliga meningar... Får bli en pluggig helg det här tror jag. Men ikväll ska vi ut och äta thaimiddag med två underbara personer, och sen kanske kanske gå ut igen. Jag är sugen men vi får väl se vad som händer. Våra partykamrater från igår verkar inte vara vid jättebra skick, men ändå inte främmande för ytterligare eskapader på stan. Städat har jag gjort i eftermiddag också. Ser man på.

Ska försöka orka få upp lite bilder från igår senare så att ni får se alla söta människor vi umgås med här! Marianna och jag pratade så sent som idag om vilken tur vi haft som verkligen träffat så många som (än så länge) bara verkar vara genuint genomtrevliga och söta. Sånt gör mig glad.

Dagens...

Dagens väder: Jacka? Vem behöver jacka längre?

Jag tror...

...att jag börjar bli lite för upptagen för den här bloggen va.

Skojjjjaaaaa. Lite mycket nu bara.

Idag hade vi vår första lektion i teckenskrivning. Fast det var mer en repetition av massa saker vi redan gjort på de andra lektionerna så det var inte så värst spännande. Men trevligt att vi fick vara i det stora fina huset iaf. Mitt på campus ligger ett gigantiskt jättehögt hus (30+ våningar om jag inte minns fel) där det från början ryktades om att alla språkkurser för nybörjare ges. Det var ju inte riktigt sant kanske. Eller de flesta får vara där, men inte vi, vi får hålla oss i ett lite mindre vackert hus med enbart tre våningar. Men vi går i bästaste klassen någonsin så det gör inte så  mycket. Marianna och jag åkte till Starbucks efter skolan och satt där och pluggade, var jätteskönt och mycket lättare att koncentrera sig än hemma. Skrev en jäkla massa tecken, de flesta ganska fula men det tar sig nog snart. Imorn är det tidig skola och på kvällen ska vi hem till en supergullig tjej tillsammans med en annan supergullig tjej som heter Sean och sen har Julian i vår klass och hans kompis Victor lovat laga mat till oss. Sen ska vi ut på stan på ladies night. Kuuul va? Jorå. Med lite fantasi kan man få det jorå att låta som fläskkött på kinesiska. Zhuo rou tror jag det heter. Jaja. Sova nu va.

Ja ni...

Jag är trött.

Tidig morgon i morse och högt tempo hela förmiddagen i skolan. Sen gick vi med några klassisar och åt koreansk lunch, det var ganska så gott. På vägen hem tog vi vägen förbi köpcentrumet på våran gata (vägen förbi, det finns väl ingen annan väg än just vägen förbi att ta när man ska hem till oss...) och fick lite manikyr och hade lite kinesiska- och engelskaträning med dem som jobbar där.

Borde plugga men jag känner hur ögonlocken börjar bli tunga fast klockan bara är tio. Bea är förkyld. Ligger en gigantisk hög med använda näsdukar på hennes golv. Fräscht. I början av vår vistelse här var ju på en restaurang som heter Duck King och åt pekinganka. Bea blev magsjuk. I lördags var vi på Hot Pot King. Bea blev magsjuk. Observera den gemensamma faktorn i de båda namnen. Ganska ironiskt. Hon har själv deklarerat att inte ens Burger King kommer tillåtas ingå i hennes matvanor framöver men det ska vi nog lyckas ta ur henne. Inte för att det finns Burger King på så många ställen här och inte för att det är särskilt rolig mat att äta men ändå.

Jag måste skriva mail till Ninnie och jag måste skriva mail till Jossan! Men det är inge kul att skriva när man är så här trött så det får vänta lite till. Men inte så mycket.

Jag skulle även vilja efterlysa en viss herr Allerman. Ska du ta och logga in på skype nån gång elleeeer?

Beslutsångest. Rycka upp mig, plugga - eller borsta tänderna och kolla på Prison Break i sängen? Hm. Kanske det senare och sen plugga lite imorgon bitti? Haha jag är ett sånt skämt som fortfarande lurar mig själv på det viset, efter alla gånger jag tänkt likadant och väldigt sällan faktiskt gjort det. Hohohoooo.

Oops...

Jag var ute och sprang idag för första gången sen vi kom hit. Vilket skämt. Var inte ute mer än 45 min, sprang kanske 35 av dessa. Flås flås  och krampkänning i låret på väg hem. Men det var skönt! Skönt i kroppen och för huvudet. Blev som vanligt uttittad av alla runtomkring men jag valde att mest stirra ner i marken och lyssna på min musik. Sprang längs floden på strandpromenaden utanför oss, den är fin! Gräs o grejer på sidorna, lite palmer lite bambu. Fast den tillfixade delen är lite i kortaste laget, kanske inte mer än 1.5-2 km så det blir till att kuta en himla massa fram och tillbaka om man vill hålla sig kvar där. Om den ens är så lång förresten. Nog närmare 1 km när jag tänker efter. Så svårt sånt där med avståndsbedömning... Jaja, för mig är det itne det viktigaste hur långt jag springer, utan mer hur lång tid jag kan springa medans det fortfarande känns bra. Idag tog det väl säkert en fyra minuter innan jag hade ont överallt haha. Bra grejer. Skärpning va.

C O O L !

Alltså jag skulle kunna skriva en uppsats om dagens lektioner! Så jääääääkla coolt, vet ni vad jag gjort idag? Eller vad hela min grymma A3-klass gjort idag? Jo, vi har läst! På kinesiska! Flera rader med enbart tecken har vi tagit oss igenom! Det är en stor dag mina damer och herrar! Jag ska se till att visa en bild på stycket vi läste så kan ni imponeras tillsammans med mig.

Tempot i skolan verkar skruvas upp ordentligt nu, hittills har vi ju bara tragglat massa uttal och enkla konversationer och då använt mycket engelska samt pinyin (alltså "kinesiska" fast med vanliga bokstäver) så det har ju aldrig vart svårt att läsa själva ordet. Men nu sätter de oss i hårdträning med tecken också, 60 per vecka ska vi smälla in. Tufft men kul. Det gick snabbt att känna igen allting och då kunna läsa det och översätta, men jag måste träna massa mer för att komma ihåg hur allt ska skrivas också. Men, kunde jag läsa fyra rader idag så kan jag läsa fyra till imorn, och fyra till i övermorgon... Och det är ju väldigt strategiskt det hela, vi får ju inte lära oss vilka tecken som helst utan de som är mest förekommande i språket. Är redan massa man kan snappa upp på skyltar, tv, textade filmer osv. Sjukt häftigt.

Friendly or freaky?

Marianna och jag var nere på the Bund igår eftermiddag för det var så fint väder! Har inte varit ända nere på själva flodbanken ännu, förutom nattetid i mer eller mindre berusat tillstånd efter sliriga besök på I love Shanghai som ligger där nere. I alla fall. Vi promenerade runt i solen bland allt folk, fotade en massa precis som alla andra och satte oss sen på ett räcke för att bara kolla på folk och utsikt. Vi satt väl där en halvtimme kanske och det var som att under den halvtimmen så var det vi som blev nån jävla turistattraktion istället för den coola skylinen på andra sidan floden. Folk fotade oss utan att fråga, folk fotade och såg snälla ut, folk fotade och skrattade åt oss, några få var modiga nog att komma fram till oss och fråga om de kunde få bli fotade tillsammans med oss... På ett sätt har jag så svårt att förstå hur man kan vara så fascinerad av någon enbart för den personens hårfärg och ljusa hy, samtidigt så inser jag ju att vi sticker ut väldigt mycket här men ändå. Vad är grejen liksom. Jag tycker inte det är särskilt spännande, mest beklämmande. Fast man träffar ju galet mycket gulliga människor som förmodligen inte hade börjat prata med en om det inte var för det utmärkande utseendet.

Föräldrar är ofta väldigt uppmuntrande till sina små barn att gå fram och prata med och hälsa på oss. Alla små kinesbarn är ju helt bedårande söta så det är bara roligt. Dock lyckades vi igår halvt skrämma ihjäl ett barn här i huset. Vi stod i hissen när en äldre man med en pojke i barnvagn kom in: pojken tittar på oss lite nyfiket, sen börjar han störtgråta och blir jätterädd och gråter hela vägen ner och ut genom porten. Stackarn. Pappan/farfarn blev inte arg som tur var, han försökte bara trösta och försöka få pojken att förstå att vi inte var farliga.

Sagan om tvättmaskinen

Våran lägenhet är utrustad med en tvättmaskin. Den står på balkongen. Den är grön. Dammig. Men ganska fin. Fram till och med i torsdags har den inte varit inkopplad. Vi hade ett par dagar tidigare försökt koppla in den, men det var fel koppling mellan slangen och kranen så det gick inte. Men i torsdags blev den fixad. Yay. Så då tvättade vi. Oj vad vi tvättade. I kallvatten. Den är nämligen bara kopplad till en kallvattenkran (det är så det verkar vara för många här) så jag tvivlar på att något blir särskilt rent, men det luktar iaf lite tvättmedel om kläderna när man tar upp dem så något händer väl. Sen tog det typ två dygn för allt att torka, det är fortfarande rätt kallt i lägenheten så jag antar att det är varför. Och vi vägrar att göra det på kinesviset, dvs hänga ut allting på balkongen. Visserligen är det väl samma luft vi andas här inne också, men när man ser hur smutsigt allting som lämnas ute blir på bara ett par dagar så känns det ändå bättre att ha det inomhus. Så jag hoppas att tvättmaskinen kommer tycka om oss och göra så gott den kan framöver också. Undrar om den verkligen är grön förresten? Minnet sviker mig lite nu men jag tror att den är det. På balkongen har vi även en stor dammig blomma och någon slags gasbehållare eller varmvattenberedare. Och öl. Icke att förglömma.

Oj så stor va

Jag vet att jag sagt att jag skulle visa bild på en jättegrönsak men jag kommer inte ihåg om jag faktiskt gjorde det sen så här kommer den!

image101

Oj så stor den är va.

Nu då?

Jag har ju välkomnat våren ett antal gånger förut men sen har den försvunnit lika snabbt som den kommit. Har varit jättekallt här senaste veckan och igår regnade det hela dagen. Men nu tror jag att jag vågar mig på ett försök till! Solen strålar och vi har både fönster och dörrar öppna i lägenheten och om man försöker så kan man nästan inbilla sig att det är frisk vårluft som kommer in. Och inte totalt förorenad svart luft som det egentligen är hehe. Bea mår fortfarande inte så bra (tur att vi åkte hem igår!) men Marianna och jag funderar på att bege oss ut på stan en stund i vårvädret. Uteservering låter väldigt lockande. Kankse att vi får med oss den supergulliga italienska tjejen i vår klass som jag pratade med ordentligt för första gången på festen i fredags. Hon har verkat lite blyg och avståndstagande i skolan men hon var jättetrevlig! Sen har vi även en fransman att träffa som bor i den andra lägenheten i samma område som vi tittade på innan vi bestämde oss för den här.

Kul. Nu skjuter de smällare igen. Vad är det de inte förstår? Jag vill ha mitt fönster öppet och inte få trumhinnan sprängd. Nötter.

Städningen är avklarad, återstår bara att plugga igenom boken.

HotPot

Idag har vi haft värsta softardagen. Har mest legat i sängen och pillat med datorn, sen på eftermiddagen kom Victor förbi en sväng och hämtade upp en väska han lämnat kvar här. Det blev något av ett uppvaknande för oss alla för sen var det bara att dra på sig ordentliga kläder och sen begav vi oss ut på stan för middag. Vi åt på en restaurang som heter Hot pot king där man fick hotpotta sin egen mat i en stor gryta på bordet. Smarrigt var det, mina favoriter var nog champinjonerna. Victor åt middag med oss och sen åkte vi tillsammans med honom till en bar och mötte upp två killar som var kompisars kompisar typ. Goda drinkar hade de där men det blev inte så mycket mer sen för Bea mådde lite dåligt så vi tog det säkra för det osäkra och åkte hem. Hade gärna fortsatt kvällen men det viktigaste är ju att alla mår bra bara, och sen är ju inte jag den som brukar invända mot att komma hem till en varm (nåja, ganska) säng och kolla på nåt bra på datorn.

Morgondagen kommer kräva både städning och plugg, men det senare är ju bara kul så det blir nog prima!

Regn

Det regnar i Shanghai idag. Det ser ut att vara kallt också. De små kineserna nere på marken går omkring i färgglada regnkappor. Jag tror att det blir till att stanna inne ett tag till och göra ingenting. Skönt och varmt. Victor är på väg hit också för att hämta en väska som han lämnade här igår kväll, stackarn hade visst även lämnat nyckeln till sitt rum på campus. Som tur var fanns det snälla vakter som kunde hjälpa till.

Skämmigt

Det rullar i detta nu Tele2-reklam på min sida! Jag skäms faktiskt lite, kan man betala för att få någon annan istället? Jo det kan man ju, man kan betala för att skippa reklamen alls. Hm. Om vi gör så här då:

image99

God morgon

Eller inte?

*Tar en klunk vatten och känner efter*

Jorå, en ganska bra morgon är det nog!

Kuuuul!

Stockholm kan slänga sig i väggen!

Jag älskar den här stan! Jag älskar alla våra söta klass- och skolkamrater! Jag hade underbart kul både hemma hos oss och även senare på Attica dig de flesta av oss fortsatte! Alla är så söta! Svensk-Oliver var nog lika full och party som jag, mexikan-Erick var kvällens hjälte på dansgolvet och räddade mig från läskiga andra män, och alla andra var bara roliga! Jag riktigt längtar efter att träffa dem alla igen, kanske blir det någon man får se imorn, vi verkar alla ha lovat bort oss på olika saker till höger och vänster haha. Är det inte underbart att bara längta tills det blir måndag igen och man får åka till skolan och träffa alla!? Just precis nu skulle jag dock inte vilja åka någonstans, jag vill bara sjunka ner i sängen. Vi gjorde en tapper insatts innna vi gick och la oss och åt massa mackor och lite pizzarester och svepte lite bakisbrus. Kommer bli bra det här imorn tror jag allt.

Och Stockholm kan verkligen slänga sig i väggen...

Artyparty

Ikväll är det visst fest hos Super Swedes tror jag! Återstår väl att se om jag har någon dator kvar att skriva på efteråt hehe. Har ingen aning om hur mycket folk som kan tänkas komma, vi själva har väl kanske bjudit en 20 pers eller så bara, lagom tyckte vi, men det kommer nog vara några som tar med sig mer folk också. Men alla vi har bjudit är iaf underbart trevliga så jag hoppas det blir kul! In i dimman helt enkelt. Farligt, vi har ett antal liter kinesiskt risvin som är hur starkt som helst, jag hade tänkt hålla mig till min hederliga medhavda svenska sprit men det kommer nog sluta med att jag bara mååååste prova lite risvinsdrinkar. Sen kommer jag garanterat vara i dimman.

Happy Birthday?

Jag vaknade för en liten stund sen och när jag låg där och försökte bestämma mig för om det var dags att gå upp eller inte så hörde jag plötsligt någon spela happy birthday om och om igen. Oj vad de firar tänkte jag men sen kom jag på att det nog kommer från sopbilen. En gång när vi åkte hem mitt i natten så såg vi nämligen en sån där sop/städbil som åkte omkring och tvättade gatorna, och den spelade happy birthday på högsta volym för att andra bilar och cyklister och fotgängare skull flytta på sig för den åkte nämligen lite kors och tvärs överallt. Såg dock några som gick på trottoaren som blev helt duschade för att de inte hann flytta på sig. Hoho. Gulligt låtval i vilket fall.

Note so self

Kom ihåg att berätta om de hysteriskt roliga historierna läraren berättade på lektionen idag! Stödord: Slagsmål, Beijing, viking. Inte glömma.

Näe ni

Jag har ingen lust att skriva något idag. Kanske litegranna då bara. Idag har vart kul som vanligt, tidig skoldag, alla sköna människor o klassen och på rasterna, åka hem o äta, fixa lite naglar, fått tvättmaskinen fixad, tvättat massa, spanat in gymmet, postat ett vykort till pressbyrån på norrmalmstorg, städat lite inför imorn, glömt borsta tänderna innan jag gick och la mig... Ungefär så.

Imorn ska vi alltså ha en liten fest. Det ska bli kul! Eftersom de flesta bor på korridorerna uppe vid skolan så har alla tyckt att det vore en ypperlig idé att ha en fest hemma hos oss där man faktiskt får plats mer än fem pers i samma rum. Sagt och gjort, imorn kommer det över lite folk från vår klass och några från andra klasser också. Sa jag att det ska bli kul? Det ska bli kul.

Idag har Bea och jag bevittnat en brottsplats. Tror vi. Det var lite konsit färg på asfalten utanför huset, och sen var det en vit ring ritad runt den med krita. Ni vet så där som de gör på tv.

Fotbollstider

Tänk vad mycket glada (och dystra) stunder man får uppleva om man gillar fotboll (och ännu mer av de glada stunderna om man gillar aik naturligtvis)! Minnen minnen...


Hemma hos Josefin under VM 2006




Josefin med sjukt tuff gammal aik-tröja




AIK-DIF 20070924




AIK-DIF 20070924


Dystrare var väl när jag efter ovan illustrerade match fick en glasflaska i benet, meeen, fotboll är ändå kärlek.

Dagens...

Dagens gåta...

image94


En sådan finns numera i min ägo efter att Marianna hittat den på Carrefour och tydligen tyckt att jag skulle ha den :) Möjligtvis kan det vara det elakaste hon någonsin gjort mot sig själv, lite alkohol och den här och jag kommer föra liv utav bara tusan haha! Har redan gett Bea ett litet smakprov ikväll. Fråga henne själva vad hon tyckte hoho.

En lektion i kinesiska

Vi hade lite tid över idag på lektionen, då fick vi träna på det här:

Sì shì sì, shí shì shí.
Shísì shì shísì, sìshí shì sìshí.

Säg den snabbt va.

A demain

Tystnaden lägger sig över Super Swedes lägenhet. Jag funderar själv på att lägga mig under täcket så jag slipper ligga och typ skaka av köld (det är itne alls kallt i rummet men jag är helt frusen tydligen)och somna till något lämpligt avsnitt av någon lämplig tv-serie. Förlåt B&M för att jag inte kommer upp och säger godnatt, jag orkar inte!! Hej då gänget, vi ses imorn!

Hur kunde jag glömma det viktigaste!?

Äsch jag är så korkad ibland! Jag glömde ju det mest spännande med den här dagen! (Förutom att vi såg två stora pråmar åka på vår lilla flod, när de möttes var det ganska spännande.) Jo så här är det. Att i April så har vi sett på schemat att det står Field Trip i en vecka. Jaha, ledigt tänkte vi då och antog att det skulle vara nåt fjantigt blaha till någonstans. Släng oss i väggen va. Fick se en brochyr idag med de olika resmålen, och då finns det allt från skidåkning till solresa till Hainan, till Beijing osv. Och. OCH. O C H. T i b e t. !!! För ynka 2900 yuan får man en femdagars resa (med flyg) till Tibet. Man får guide, man får boende, mat, resa, det allra mesta verkar ingå! Skulle vi boka denna trip själva skulle det lätt kunna landa på det tiodubbla. Sista dagen står det att om man är i bra form så får man även handla souvernirer. Ännu en kinesformulering på engelska, jag tror att de försökte få fram att det ligger på väldigt hög höjd så att det kan vara svårt att anpassa sig. Sååååå, förhoppningsvis så kommer det bli en resa som heter duga av om inte alls så länge! Vad sägs om det va!


Jag går vidare

Jag inser själv att det ju kanske är lite töntigt att skriva det här när jag faktiskt ligger i sängen med min älskade åva-tröja på, men jag berättar det ändå. Igår köpte jag mig en ny skoltröja! Inte från Åva alltså utan från Fudan. Jag har haft den på mig hela dagen idag och den var väldigt skön ska jag ta och berätta för er. Fast den luddade väldigt så tröjan jag hade under (vit) bidde alldeles svart. Jaja. Dock måste jag även införskaffa en utan dragkedja för det är dessa som brukar bli mina absoluta favoriter.  Ett stort steg, jag är ju annars som ihopväxt med mina kära gymnasieplagg. Men som sagt, kanske dags att gå vidare så här fyra och ett halvt år efter jag faktiskt slutade där. Inte ens bror går ju kvar för tusan. Vad det nu har med saken att göra. Det har det nog inte. Jaja.

Produktiv dag

Nja, eller så produktiv vet jag väl egentligen inte om den faktiskt var, men vi har gjort mycket kul i alla fall! Det bli liksom så, klockan ringer kl 6 på morgonen och 11.35 är tisdagens lektioner avklarade och då har man en ocean av tid att göra saker på ju! Idag gick vi först och åt jättegod lunch med två killar i klassen, det var väldans väldans gott och kinesiskt på alla sätt och vis. Sen åkte vi hem och lämnade av Bea som inte var helt med i matchen idag, och Marianna och jag promenerade ner längs vattnet och över floden och ner till en stor gata i närheten av oss. Där kollade vi mest runt, letade efter en klocka, råkade köpa ett par solglasögon till och konstaterade att Vero Moda som fanns där var svindyrt (både jämfört med vad det kostar i Sverige och med vad vi vant oss vid för prisnivå här). Sen landade vi på Starbucks uteservering och sörplade i oss varsin islatte. Vädret var helt fantastiskt, lite lite kyligt men ändå så att det var jätteskönt att gå i tröja och tunn jacka bara. Massa sol. Efter denna ansträngande fika kände vi att det kanske inte skulle vara helt fel med lite öl också så vi hoppade in i en taxi och åkte ner mot mer centrala delar av stan och drack två öl. Lite after school har aldrig skadat och klockan var ändå fem på eftermiddagen, då är det ju ok att börja dricka. Lite mer promenerande och sen åkte vi hem till vår gata och köpte god middag för fem kronor.

Någonstans på vägen råkade det visst hamna 29 filmer och lite pennor i mina shoppingkassar också. Jaja. Imorgon börjar vi inte förräns 12.35, lyx att inte behöva gå upp så himlans tidigt. Fast i morse vaknade jag före väckarklockan ringde, det var lite mobbat. Men jag ska nog försöka komma mig upp i god tid och kanske plugga lite. Är nog dags med det, inte för att det är svårt att hänga med på lektionerna på något sätt, men för att allt liksom ska sätta sig ordentligt. Just nu hoppas det mest omkring lösryckta (skrev lössläppta först av misstag?) ord och delar av meningar i huvudet. Måste samla ihop det hela. Vår lärare är skön, idag lärde vi oss bla säga "glöm inte att ringa mig" eller något liknande, och då var det någon som frågade om man inte skulle sätta in ett Please där någonstans men det fnyste hon bara åt och sa att det behövs minsann inte i Kina om det inte är i formella sammanhang. Detta i sig var väl ingen nyhet men hennes självklara inställning till frågan var skön. Haha. Idag dök det även upp en italiensk kille i vår klass. Tyvärr verkade han inte kunna säga mer än sitt namn och att han kom till Kina den 29e februari på engelska.

Oje

Jahapp. Ska jag hinna se allt det där är det väl bara att dra för gardinerna och gräva ner sig under täcket. I min samling finns nu 73 dvds med otittat material. 65 filmer och resten tv-serier. Och jag som har så dåligt tålamod när det kommer till film. Men det finns ju helt klart möjligheter till träning här. Lite dåligt minne verkar jag ha också, tre filmer har jag visst köpt flera gånger. Jaja.

Hem ljuva hem

Hemma igen efter ännu en fullspäckad dag i Shanghai. Mer om denna senare, nu ska jag räkna hur många filmer jag köpt sen vi kom. Hur många jag sett går snabbt att räkna: en två klar.

Qi Pu Lu

Vilket ställe va. Kineser av aggressivaste klass. Från sekunden vi gick in i byggnaden (en stor och billig marknad mitt i stan dit även andra butiksinnehavare kommer för att köpa upp sina lager) tills vi flydde ut på gatan igen någon timme senare hade vi en svans av ohyfsade herrar som ville få med oss till sina butiker. Tänk så här: Jag följer efter dig, tjatar på dig, skriker efter dig, drar i dig, skrattar åt dig. Skulle du vilja följa med mig någonstans då, än mindre köpa något av mig? Jag vet vad mitt svar är i alla fall. Känner mig typ smutsig av alla som skulle ta på en och dra i en. Blä. Så den shoppingen gick väl sådär idag får man säga. En skjorta fick följa med hem, det var allt. Men vi är alla taggade på att åka dit igen, vi hann se långt ifrån allt idag så de bästa bitarna är nog kvar. Lättare om man är förberedd också kanske. Eller har en cool kines med sig som kan få bort de jobbiga försäljarna. Jag tycker mest synd om dem, om de följt efter oss i 30min och vi konsekvent vägrat att följa med någonstans och haft en väldigt avig attityd mot dem, tror de då att de hjälper om vi fortsätter? Och hur tänker de då? Vilka pengar tjänar de på att jaga folk som aldrig kommer köpa något av dem? Man undrar ju...

Jeje. Imorn är det tidig skola igen! Den tidiga delen är inte så kul kanske men skolan är! Våra lärare är alla så söta så man dör! Bea deklarerade precis att hon kastar in handduken för ikväll, jag funderar på att flytta en hylla som står knasigt till men jag vet inte hur tung den är. Sen ska jag soooova mmmm. Så skönt att ha kommit ur det här att sitta uppe varje natt till tre utan att göra något vettigt och bara sova bort halva dagen efter.

Dagens

Dagens lunch: kostade 1.40 yuan.

Skolan idag:

Idag har vi lärt oss köpa saker, fråga vad det kostar, kräva ett bättre pris osv. Det bästa vi lärde oss var dock:

Bié piàn wo, wo shì Zhongguórén.

Det betyder:
 Don't fool me, I'm Chinese.

Jag ämnar köra stenhårt på den taktiken.

Barbarossa

image93

Här var vi igårkväll. Är det inte mysigt så säg!

En härlig dag!

Idag har varit en riktigt rolig dag! Precis som de flesta dagar här iofs, men idag var nog lite extra kul. Bea och jag började med lunch tillsammans med två nyfunna mexikanska vänner, två killar som var huuur trevliga, artiga och väluppfostrade som helst! Vi var på ett brasilianskt ställe där maten var dödande god och efter ett tag droppade det in fler och fler av deras mexikanska vänner. Tydligen hade de någon slags standardlunch där varje söndag, vilket gjorde det ännu gulligare att de bjudit in oss som enda utbölingar haha. Hur kul som helst verkligen! Sen bar det av till en annan lokal där det var svensk-mingel och filmvisning. Även detta var väldigt kul och filmen var jättebra! Ett öga rött var det som visades. Efter filmen var det middag på samma ställe så då fick vi chansen att prata lite mer med andra svenskar. Det var mestadels folk som redan var klara med utbildning och nu jobbade i Shanghai så många var lite äldre än oss, men vad gör det, var hur trevligt som helst ändå! Vi stannade inte så länge efter middagen utan begav oss istället av hemåt, hoppade av taxin lite tidigt och gick på vår gata och bunkrade med lite nya dvds.

På vägen sprang vi även på vår fastighetsmäklares assistent som kom med ännu ett passerkort till oss för våran ytterdörr till huset. Har ingen aning om det var så att han var på väg hem till oss för att lämna det, eller om han bara råkade vara i området och hade kortet på sig, men plötsligt var han bara där i alla fall. Så nu har vi alla varsitt kort, det börjar hända grejer tror jag bestämt. I veckan har de även kommit och hämtat två madrasser som var över och en ugn som stod i köket. Nu längtar vi bara efter en ordentlig klädhängare i hallen (soffan är just nu en enda stor jackhög) och lite hyllor som ska sättas upp. Och lite annat smått och gått, det går med myrsteg just nu.

Skulle gärna skriva mer, men jag måste ta och plugga lite, har nämligen läxa tills imorn! Så himla kul! Hoppas ni där hemma har haft er en bra helg också!

Bästa klassen jajamänsan

Idag har vi umgåtts hela dagen och kvällen med våra klasskompisar! Vi mötte först upp dem vid ett stort fejkshoppingcentrum mitt i city där vi spenderade en hel del av både tid och pengar. Har för tillfället ingen aning om vad jag kom hem med till slut, men det visar sig väl när jag packar upp imorgon. Sen Begav vi oss över till ett marockanskt ställe, bar/club/restaurang, där vi satt ute (! första mars !) och åt middag och drack drinkar i nästan sex timmar. Hur mysigt som helst och så himla kul att lära känna några till från klassen lite bättre! Många nationaliteter var representerade kring bordet vill jag lova. Stället var jättemysigt, det ligger mitt i en av de sällsynta parkerna här i stan, helt omgiven av en liten sjö, och bara inrett med massa marockanst mys. Dock var det ju kanske inte jättevarmt, hade inte suttit fel med en av våra i Sverige så kära gasolvärmare. Och även om detta var ett ställe av det lite dyrare slaget så kostade det hela inte mer än en drink på Sturecompagniet ändå. Sen var tanken litegrann att vi skulle gå ut, men när vi var hemma och vände så var det helt plötslgt vääääldigt skönt här inne i värmen och lika olockande att byta om, sminka sig, gå ut i kylan igen etc. Så jag pratade med mamma på skype istället. Hade fått nog med action för en dag. Och imorgon ska vi träffa några andra från skolan (det är så roligt, alla byter nummer hej villt så titt som tätt ringer det någon som man kanske pratat med en gång och frågar om man vill ses, sjukt trevligt!) för brunch och på eftermiddagen är det svensk filmvisning som gäller. Det är mycket nu va...

Men nu ska jag nog sjunka ner lite djupare och titta på lite prison break tills jag slocknar. Jag borde inte tillåtas köpa tv-serier, jag fastnar på en gång. Spelar tydligen ingen roll att jag sett det hela förut. Jaja.

Du, vi drar nu!

En kille hoppar på Bea på första klubben vi var på igår. Han bara reser sig upp ur soffan han satt i, pekade på Bea och skrek BEATRICE! JAG HAR FÅTT DIG I JULKLAPP! Random? Ja. Så det visar sig att den här snubben är kompis med en kille som brukar klippa sig hos Bea hemma i Sverige, och då har Beas kund sagt till sin shanghai-kompis att det kommer ner en blond filur i januari. Därav julklappen. Några ord växlades innan baren lockade för mycket. Någon timme senare är vi på väg att gå därifrån, och Bea ska då bara säga till Peder som han hette att vi går vidare och kolla vad de skulle göra. Men istället går hon fram till en helt annan person och börjar ge honom dessa uppgifter istället, men jag tänkte att jaha det där var väl någon annan snubbe hon hunnit prata med när jag vänt bort blicken. Men icke. Bea var fullständigt övertygad om att snubbe 1 och snubbe 2 är samma person och så ville hon vara trevlig och säga att vi skulle gå. Inte undra på att snubbe 2 verkade lite förvirrad, men han spelade väl med rätt bra och tog snällt Beas nummer och gav henne sitt haha. Först när vi gått därifrån och jag fråga vem den här killen var så kom missförståndet fram. Tål att tilläggas att de här två herrarna inte var lika för fem öre. Dock så kände de varandra så med lite smsande så hamnade Beas nr till slut hos rätt person så nu ska vi nog träffa snubbe 1 i veckan för lite öl. Så det kan gå.

Ny dag!

Vaknar upp i ett soligt och milt Shanghai. En liten gnutta bakis, men mest excited för dagen och kvällen som komma skall! Om bara en liten stund ska vi bege oss av och tömma bankomaten för att sen möta upp två av våra söta klasskompisar på Nanjing Lu. Där ska vi shoppa tills plånböckerna blöder är det tänkt och sen är planen att eventuellt gå med dem till en marokanska bar som är väldigt populär här!

Kvällen igår var ok, den svenska after worken vi var på var inte särskilt spännande, för mycket svenskar kände jag själv. Man har blivit så van vid den öppna atmosfären på skolan och andra barer och klubbar att det var lite drygt att komma tillbaka till det här svenska där alla ändå ska hålla sig på sin kant. Bea drog dock ett tjusigt nummer som gjorde kvällen lite roligare haha. Mer om det sen jag har lite brådis nu tror jag bestämt. Sen var vi på I Love Shanghai igen, även det var lite av en störig upplevelse då det är samma killar som hänger där hela tiden och de är väldigt fulla hela tiden och alldeles för på hela tiden. En av dem var dock väldigt trevlig igår och jag pratade även massa med en jättegullig tjej som var här och jobbade som lärare. Jaja.

Hoppas ni får en underbar dag hemma i Sverige och att ni njuter av helgen!

RSS 2.0